„Jumătate din populația României are în continuare acces la păcănele, în pofida faptului că ieri s-a votat un proiect care interzice aceste aparate. Atenție, însă, este vorba doar despre păcănelele amplasate în localitățile care au sub 15.000 de locuitori. În marile orașe, în schimb, împătimiții jocurilor de noroc găsesc „raiul” la fiecare colț de stradă”, a transmis Christian Sabbagh.

Păcănele la fiecare colț de stradă în orașele mari

Răzvan este unul dintre cei peste 12 milioane de locuitori din orașele țării. La cei 30 de ani, spune că nu are un loc de muncă. Însă, ocupația care îi mănâncă nu doar timpul, ci și banii, sunt păcănelele. L-am găsit chiar în fața unei săli de jocuri de noroc.

„Joc în fiecare zi, în continuare, să le scoată! Ne-au nenorocit, nu mai ajungem cu bani la copii, nu mai ajungem cu absolut nimic! Aici, intrii cu bani, în 5 minute nu mai ai niciun ban”, a mărturisit Bogdan.

Citește și: VIDEO- Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind interzicerea păcănelelor, în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Ce a declarat Marcel Ciolacu?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Proiectul care a fost adoptat ieri de Parlament este pentru el praf în ochi. Practic, vor fi interzise doar păcănelele din orașele și comunele cu mai puțin de 15.000 mii de locuitori. Și chiar dacă în această categorie se înscriu 90% din localitățile din întreaga țară, numai jumătate din populație locuiește în ele.

„Nu au nicio vină copiii și familiile din localitățile mai mari că trăiesc în ele.

Deci, e o discriminare care nu se justifică în niciun fel. Da, bun, protejăm localitățile mici, dar ce facem cu restul? Noi, care trăim în aceste orașe, de ce nu putem să fim de asemenea protejați?”, a spus un deputat.
Pentru cei din marile orașe, păcănelele rămân o tentație la fiecare pas.
Legea care interzice păcănelele nu pare să fie o victorie nici pentru localitățile mici. Mulți dintre cei din comuna buzoiană Vadu Pașii spun că în mare parte din zi, sunt în orașe, fie cu școala, fie cu locul de muncă. Mai greu le va fi dependenților din liga seniorilor atunci când vor fi atinși de ispita păcănelelor și nu vor mai avea aparate în apropiere.
Ne mutăm la Smeeni, unde îl găsim pe domnul Gică, împătimit al păcănelelor. A aflat deja că va rămâne fără săli de jocuri în apropiere, însă este hotărât să procedeze ca toți ceilalți dependenți din sat.
„Douăzeci de kilometri de aici, până la oraș. Nu contează distanța când ai așa ceva în cap”, a spus domnul Gică.
Nu doar cele peste 80.000 de păcănele din țara noastră reprezintă o problemă. Publicitatea stradală este și ea în floare, iar panourile imense care fac reclamă la jocurile de noroc tronează pe cele mai înalte blocuri. Săptămâna viitoare urmează să se dezbată în Parlament un alt proiect care face referire exact la acest aspect.
„Proiectul meu prevede interzicerea publicității stradal și audio-vizual.
Adică, pentru că suntem foarte aproape de Piața Victoriei, în Piața Victoriei nu veți mai vedea niciun panou pe niciuna dintre clădirile care astăzi sunt efectiv pavazate de tot ce înseamnă jocuri de noroc”, a explicat Adrian Cozma, deputat PNL.
Pericolul se ascunde însă și la un click distanță. Oricine are un smartphone sau un laptop poate accesa pe internet jocurile de noroc. O dovedesc datele asociațiilor din domeniu, care spun că sunt aproape 400.000 de conturi pe astfel de platforme. În plus, reglementarea în mediul online este mult mai complicată, deoarece multe dintre aceste firme nu au sediul în țara noastră.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si