„Toata saptamana dedicata invierii, saptamana invierii, mai poarta numele si de saptamana luminata, pentru ca a fost luminata aceasta saptamana prin primirea sfintei lumini cum se petrece an de an, la Ierusalim”, explică preotul Valentin Fotescu.

„In traditia noastra exista aceasta perceptie ca cei care pleaca, cei dragi plecati din neamurile noastre, din casele noastre, au parte de lumina.

Adica purificarea lor este accentuata si bonusata intr-un fel de bucuria invierii”, spune preotul.

Sufletele celor morți în Săptămâna luminată ajung direct în Rai

Saptamana luminata anunta, potrivit credintei crestine, o perioada in care cerurile sunt deschise iar sufletele celor care ne parasesc acum, ajung direct in Rai.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Sa traim bucuria prin exprimarea veseliei sufletesti. Unii alaturi de ceilalti, sa ne iertam unii pe ceilalti. Daca nu ne iertam unii pe ceilalti, sa punem inceput bun vietii noastre prin lumina, lumina lumineaza tuturor, ne da sansa de a a fi luminati toti, de la mic la mare”, spune preotul Fotescu.

In Vinerea de dupa Paste este Izvorul Tamaduirii,sarbatoare inchinata Sfintei Fecioare Maria. Iar saptamana Luminata, timp in care este sistata orice munca in gospodarie, se incheie cu Duminica Tomi.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si