Incendiul a izbucnit la începutul serii de miercuri la Zigong, un oraş cu 2,5 milioane de locuitori din provincia Sichuan, situat la 1.600 de kilometri de capitala Beijing.

Până la această oră nu se cunoaște încă motivul izbucnirii focului. 

Centrul comercial se află la baza unei clădiri care are 14 etaje, după cum se poate vedea în imaginile de pe rețelele sociale, iar flăcările au cuprins parterul, da şi etajele 4, 5 şi 6.

incendiu china Aproximativ 30 de persoane au fost primit îngrijiri

Incendiu China. Aproximativ 30 de persoane au fost primit îngrijiri medicale

[Sursa foto: X / Daily China]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată- wowbiz.ro

Citeste si: Timp de 15 ani, o japoneză a mâncat doar tăiței și ridichi, ca să facă economii. Câți bani a adunat și ce și-a cumpărat cu ei- antena3.ro

Operaţiunile de salvare s-au încheiat joi în jurul orelor 03.00 dimineața, potrivit serviciilor locale de salvare citate de Xinhua.

Aproximativ 30 de persoane au fost primit îngrijiri din partea serviciilor de salvare, a indicat televiziunea de stat CCTV.

Imagini difuzate de televiziunile de stat din China arată fum negru gros care iese dintr-o clădire cu vedere la o stradă comercială.

"Pompierii depun toate eforturile pentru a gestiona situaţia", au declarat serviciile de urgenţă din Zigong într-un comunicat, îndemnând populaţia "să nu creadă şi nici să nu amplifice zvonurile".

Incendiile şi alte accidente mortale sunt frecvente în China din cauza aplicării neglijente a normelor de securitate.

În ianuarie, cel puţin 39 de persoane au murit într-un incendiu într-un magazin din Xinyu, în provincia Jiangxi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si