„Evaluarea Națională, dar și Bacalaureatul au venit cu surprize după apariția notelor. De exemplu, la contestație, un elev din Focșani a obținut 9,75 la matematică, după ce a primit 3,50 inițial. Cum a fost posibil așa ceva ne spune colega mea, Larisa Rațiu”, a spus Simona Pătruleasa.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Înscrierile la liceu încep din 11 iulie 2024. Cum se completează corect fișa de înscriere

A primit o notă mult mai mare după contestație

Larisa Rațiu, reporter: Elevul de clasa a 8-a luase doar 3,50, deci picase Evaluarea Națională la Matematică. A făcut contestație pentru că știa că rezolvase corect aproape toate exercițiile. Așadar, rezultatul final i-a surprins chiar și pe profesori. Băiatul a luat la recorectare nota 9,75. Conducerea Inspectoratului Școlar din Vrancea a tras la răspundere profesorii și s-a ajuns la concluzia că a fost vorba despre o eroare umană: cel mai probabil, o foaie scanată greșit. Aproape 25.000 de note au fost modificate la Evaluarea Națională.

Citește și: Rezultate finale după contestații pentru Evaluare Națională 2024: Au fost publicate notele! Cum se calculează media de admitere la liceu

Un elev a promovat Bacalaureatul, cu medie mai mare de 9, din spatele gratiilor

Larisa Rațiu, reporter: Și la Bacalaureat au fost surprize. Un elev care se află într-un centru de detenție din Brăila a surprins cu media obținută la examen, pe care l-a susținut în spatele gratiilor. A reușit să obțină nota 10 la matematică, 9,40 la română și 8,75 la fizică. Astfel, a reușit să promoveze Bacalaureatul cu media 9,38.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si