Sistemele de inteligență artificială ar putea să facă un sfert din toată munca realizată în prezent de oameni, spun specialiștii. Dar roboții nu se pricep și la creativitate sau interacțiune cu oamenii.

Inteligența artificială este capabilă să înlocuiască munca oamenilor

Diana Buzea, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații: „Sunt unele locuri de muncă în siguranță, cel puțin momentan, cum ar fi cele care implică interacțiune umană, în medicină sau în drept.

Sau cele care implică o înțelegere profundă a oamenilor: psihologi, consultanți în afaceri sau jurnaliști. La loc sigur sunt si cele care implica dexteritate, cum ar fi instalatori sau sudori”.

Citește și: EXCLUSIV: Un student din Braşov a creat ”profesorul online”/ ”După introducerea datelor, va crea cerințele de examen pe loc”

„Roboții totuși au limite. Limite pe care oamenii nu le au. De exemplu, n-aș avea încredere ca un robot să se ducă la Medicină să lucreze într-un spital ca și chirurg”, consideră oamenii.

Citește și: Noi detalii în cazul interviului fals cu Michael Schumacher! Redactorul-şef al revistei care a publicat materialul a fost concediat

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sociologii adaugă pe această listă preoții și profesorii, dar și rolul de părinte.

Citește și: Plăci video NVIDIA vs. AMD: care este mai bună pentru tine?

Românii consideră că inteligența artificială nu bate latura umană

Gelu Duminică, sociolog, e explicat că: „Eu cred ca cea mai importantă meserie va fi cea de părinte, care nu va putea fi înlocuită de inteligența artificială, și nici umanitatea nu va putea fi înlocuită”. 

Iar oamenii cred că munca depusă de ei nu se compară cu sistemele de inteligență artificială, oricât de evoluate ar fi.

Citește și: Vocea clonată a unei fete de 15 ani, cu ajutorul AI, a transmis un mesaj de coșmar părinților. "Am crezut că voi muri"

„Sunt deja anumite software-uri contabile, dar nu cred că se poate compara absolut nimic cu faptul că o persoană poate să ia la mână toate documentele și toate actele și să fie foarte atentă, adică orice sistem dă eroare”.

Multe locuri de muncă au fost deja parțial înlocuite și observăm acest lucru în magazine sau la bancă, acolo unde toate tranzacțiile se rezolvă cu ajutorul aparatelor.

Citește și: Cei mai bogați oameni ai lumii, îmbrăcați în zdrențe într-o mahala. Proiectul AI care a șocat internetul

În Uniunea Europeană și în Statele Unite ale Americii, 300 de milioane de locuri de muncă ar putea să dispară din cauza automatizării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si