Un tânăr a strâns mii de vizualizări cu videoclipului în care dă de înțeles că efectele secundare ale celui mai așteptat vaccin pot cauza probleme grave de sănătate, cum ar fi cele mintale. A primit si critici, dar În zadar s-a scuzat apoi şi a spus că totul a fost un pamflet.

Mesajul lui ajunsese deja la alti utilizatori, iar specialiștii avertizează că astfel de filmulețe pot influența serios părerea celorlalți cu privire la vaccinare- considerată acum soluţia salvatoare împotriva virusului.

Teoriile conspiraționiste sunt diseminate prin intermediul rețelelor sociale pentru tineri

„Sigur trebuie să luptăm împotriva unor astfel de mesaje care nu fac bine și, cu siguranță, nu sunt reale. Vaccinarea este opțională, nu este obligatorie, dar este singurul tratament, este adevărat, profilactic, pe care putem să îl facem și care ne poate readuce o viață normală”, spun medicii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Problema este că sunt zeci de astfel de videoclipuri răspândite și distribuite masiv pe reţeaua de socializare.
Medicii se tem si spun că o astfel de atitudine în mediul online trebuie neapărat oprită pentru a nu se ajunge la o dezinformare serioasă.

„Exista o influenta puternica a persoanelor care pare ca ard ori ca noi sa ne imbolnavim, multi au fost impotriva mastii, acum impotriva vaccinului. Ceea ce militez este ca oamenii sa se documenteze cand vor sa se vaccineze sau nu, este important sa iei o decizie in cunoștință de cauza”, spun medicii.

Tinerii găsesc teoriile conspiraționiste pe internet

De dragul vizualizărilor, şi unele persoane publice par să nu stea departe de astfel de trenduri Laurette s-a filmat în bucătărie, în miezul nopții, cu același scop- să convingă lumea să nu se vaccineze.


Rezultatele tuturor studiilor clinice efectuate pe vaccinul Pfizer-BioNtech, de exemplu, cel care a fost aprobat deja de Marea Britanie, arată că serul este sigur şi are o rată de succes de peste 90 la sută împotriva virusului, fără efecte secundare.

„Comportamentul social nu cred că este influențat, decât dacă doar zona aceasta va exista, adica daca exista si zona de contrabalnsare, oferita de argumente stiintifice, care sa tina cont de toate canalele de comunicare pe care le avem, cu siguranță, efectul dorit va fi cu totul și cu totul altfel”, spun sociologii.
Trei vaccinuri produse de Moderna, Oxford Astra-Zeneca și Pfizer-BioNtech sunt aproape gata de a fi scoase pe piaţă în întreaga lume.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si