În ziua de astăzi, investițiile la bursă nu mai sunt ca în filme, ci extrem de accesibile oricui dorește să facă acest lucru. Nici de prezență fizică la ședințele de tranzacționare nu mai este nevoie, pentru că totul se întâmplă din fața unui calculator.

Investițiile la bursă, o soluție bună pe termen lung

Daria a început să investează la bursă în urmă cu aproape doi ani:

”Am început să mă gândesc că banii, dacă nu faci nimic cu ei, dacă stau, nu valoarează nimic, se depreciază”, le-a povestit ea jurnaliștilor.

După ce a cunoscut mai mulți investitori la bursă, dar și proprietari de companii românești, Daria a decis că o asemenea investiție poate fi o opțiune bună și pentru ea.

Citeste si: Un nou miliardar în euro. Are 27 de ani și este inventatorul unei criptomonede

A fost sfătuită să își plaseze banii doar pe termen lung, de la 2 până la 5 ani, și în cele mai stabile companii, care sunt, de obicei, primele 5 pe Bursa de Valori București.

Războiul din Ucraina, o provocare pentru cei care investesc

Războiul din Ucraina este o provocare și pentru cei care investesc pe burse, dar, pe termen lung, valorea investițiilor se stabilizează și ajung să obțină profit.

Citeste si: Cursul valutar explodează după atacul Rusiei din Ucraina. Anunțul BNR despre euro și dolar. Panică pe bursa de la București

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Banii ținuți la saltea se devalorizează. Inflația duce la scăderea puterii de cumpărare. Ținându-ți banii la saltea doar vezi cum zi de zi banii tăi valorează mai puțin”, ne-a spus Adrian Negrescu, analist economic.

Citeste si: Rusia a stabilit noi reguli stricte pentru străinii care solicită aprobare pentru a cumpăra şi vinde active ruseşti

De aceea, specialiștii ne recomandă să păstrăm în casă doar bani pentru urgențe, iar economiile să le depunem într-un cont sau să investim banii.

Investițiile la bursă pot aduce un profit de 7-10% 

Silvian Trandafir, reporter Kanal D: ”În prezent, cea mai bună dobândă pe care poate să ți-o ofere o bancă la un depozit este în medie de 3,5%. De cealaltă parte, investițiile la bursă îți pot aduce un profit de 7-10% în funcție de portofoliu”

Atenție însă, pe bursă nu se investesc banii de care avem nevoie în perioada imediat următoare, pentru că profitul se va simți după un timp mai lung.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Bancnotele vor fi schimbate până în 2023. Cum vor fi înlocuiți banii în întreaga lume

Analiștii spun că eventualele câștigur apar în 1-2 ani, iar dublarea banilor ar putea apărea după 5 sau 10 ani în funcție de acțiunile în care ai investit. 

Citeste si: Evoluţie curs euro- leu în 2022: Estimările analiştilor nu sunt loc optimiste

În plus, cine investește pe bursă poate oricând să își retragă banii prin vânzarea acțiunilor, care, de regulă, durează doar câteva minute.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si