„Bucovina este tărâmul mânăstirilor, al peisajelor de basm și al oamenilor ospitalieri. Mai mult decât atât, este o sursă de artiști talentați. Iar astăzi o am alături de mine pe Ioana Penciuc, adolescenta, care, la 16 ani, și-a lansat primul album discografic, intitulat <<Eu, Ioana cea frumoasă>>”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Ioana Penciuc, adolescenta pasionată de tradiții

Cristina Dorobanțu: Ioana, bine ai venit la noi!

Ioana Penciuc: Bună ziua și bine v-am găsit, vă mulțumesc pentru invitație! Iată că mă bucur că astăzi pot fi alături de dumneavoastră și am venit din frumoasa Bucovină cu mai multe bunătății, să spun, cozonac, gem de prune, zacuscă, miere de albine, așa, specific zonei noastre.

Cristina Dorobanțu: Porți și un costum foarte frumos și mi spui despre el?

Citește și: VIDEO-Mara Bănică, o mamă perfecționistă. Cum se înțelege aceasta cu copiii săi? ,,Mama ești mai frumoasă, mult mai frumoasă''

Ioana Penciuc: Vă mulțumesc mult. Costumul a fost cusut de bunica atunci când era de vârsta mea. Deci are cred că mai mult de 50 de ani.

Mă simt mândră că pot reprezenta zona Bucovinei. Eu am crescut, de fapt, în Sfântu Ilie, acolo unde oamenii erau simpli. Am avut norocul să am o copilărie cum nu mai vezi în zilele de astăzi, când mergeam în câmp, la munca câmpului, cu calul. Nu mi-e rușine să spun. Știți cât de bună era mâncarea atunci când o mâncai cu mâinile murdare? Deci era un vis. Am avut o copilărie extraordinară.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cristina Dorobanțu: Ioana, tu studiezi canto popular. De unde pasiunea ta pentru muzica populară?

Ioana Penciuc: De mică. Am crescut la țară și fiind înconjurată de oameni care îndrăgeau cântecul popular, mi-a intrat la suflet.

Cristina Dorobanțu: Tu ai obținut până la 16 ani mai multe trofee. Ai cântat cu artiști consacrați printre care Alexandru Brădățan, Brândușa Covalciuc și Grigore Gherman. Grigore Gherman ți-a dedicat și o piesă pe scena Casei de Cultură din Suceava. Ce ai simțit în acel moment?

Ioana Penciuc: A fost o bucurie enorm de mare pentru că spectacolul pe care am putut să îl aduc în fața publicului sucevean și-a lăsat o amprentă în inimile tuturor pentru că a fost și un public cald, ne-a primit pe noi, artiștii, cu sufletele deschise, cu inimele calde, cu fețele zâmbitoare și a fost mare spectacol.

Au fost peste o mie de persoane.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Cristina Dorobanțu: Ioana, cine te-a descoperit și cine te-a îndrumat să cânți?

Ioana Penciuc: Eu am început la o școală privată la doamna Gabriela Morar, după care am mers la un concurs unde o doamnă violonistă Marian Ancuța mi-a spus că: tu meriți mai mult, tu meriți să lucrezi cu mare artiști, tu ai o voce bună și așa mi-a făcut legătura cu regretatul maestru George Sârbu care el nu promova orice talent. El asculta cu atenție vocile și dacă ele chiar meritau să fie promovate le ducea mai departe și atunci când s-a pierdut, Dumnezeu să-l ierte, mi-a spus: tu vei merge la maestrul Alexandru Havriliuc, pe care îl salut și căruia îi mulțumesc pentru că mi-a creat o mare parte din piese de pe albumul discografic. Vreau să-i mulțumesc, de acolo, din cer, sigur mă aude, regretatului maestru Viorel Leancă pentru că el mi-a creat, iată, piesa „Eu, Ioana cea frumoasă”, cu care mă recunoaște lumea și mă simt onorată să cânt această melodie”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: