„Președintele iranian, Ebrahim Raisi, a murit în accidentul aviatic care a avut loc ieri după-amiază. Elicopterul în care se afla împreună cu alți doi oficiali s-a prăbușit în munți și a fost găsit ars în această dimineață. În urma tragediei au fost declarate 5 zile de doliu în Iran. Vă avertizăm că urmează imagini cu un un puternic impact emoțional”, a spus Cristina Dorobanțu.

Citește și: VIDEO Trupul președintelui Iranului a fost recuperat! Imagini cutremurătoare de la locul în care s-a prăbușit elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi

Nu a supraviețuit nimeni de la bordul elicopterului

Aceea este epava elicopterului în care se afla președintele iranian. A fost găsită după ore întregi de căutări într-o zonă muntoasă.

Niciunul dintre pasageri nu a supraviețuit impactului, confirmă agenția de presă MER, din Iran. Elicopterul a fost găsit ars aproape în întregime. Pe imaginile date publicității de presa iraniană se vede cum salvatorii recuperează cadavrele celor implicați în tragedie. La bord se mai aflau pilotul, ministrul de externe și un cleric de rang înalt. Iranienii s-au rugat ieri în stradă pentru viața lor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Citește și: Cine îi va lua locul președintelui Raisi, după moartea sa neașteptată în urma prăbușirii elicopterului! Iranul trece prin momente foarte dificile

Cum au reacționat alte state după ce s-a întâmplat acest lucru

Cel mai probabil accidentul s-a produs din cauza ceții dense și a vizibilității reduse, însă o anchetă va stabili exact. Nici aparatul de zbor nu era unul de generație nouă, ci un model fabricat în Statele Unite care nu a mai putut fi importat după 1979.

Președintele iranian se întorcea de la o vizită oficială în Azerbaidjan.

Pe parcursul căutărilor, mai mulți lideri mondială și-au exprimat îngrijorarea. Turcia a trimis un elicopter de salvare. Uniunea Europeană a activat un satelit pentru a ajuta la găsirea lui, iar organizația Hamas și-a exprimat îngrijorarea. Accidentul aviatic vine pe un context de tensiune politică internă. Țara se confruntă cu o criză economică și socială și e un actor cheie în mijlocul tensiunilor dintre Israel și Palestina. Ebrahim Raisi era văzut era văzut drept un succesor posibil al liderului suprem iranian, Ayatollajul Khamenei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si