Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Iranul a recunoscut că a doborât ”din greșeală” avionul ucrainian în care se aflau 176 de pasageri

Până la urmă, Iranul a recunoscut că a doborât din greşeală avionul ucrainean de pasageri, dar dă vina tot pe americani. Ministrul iranian de externe spune că eroarea a fost provocată de aventurismul americanilor. 176 de oameni se aflau în aeronava luată la ţintă de armata iraniană.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ministrul iranian al Afacerilor Externe, Mohammad Javad Zarif, a susţinut pe reţelele sociale că accidentul este consecinţa unei erori umane, dar a învinovăţit tot Statele Unite.

"O zi tristă. Concluziile preliminare a unei anchete interne a Forţelor Armate: o greşeală umană într-o perioadă de criză cauzată de aventurismul SUA a dus la dezastru. Regretăm profund şi transmitem scuze şi condoleanţe poporului nostru, familiilor victimelor şi celorlalte naţiuni afectate", a scris ministrul de externe pe Twitter.

Şeful Gardienilor Revoluţiei este primul oficial care îşi asumă în totalitate responsabilitatea tragediei aviatice.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Generalul iranian spune că şi-a informat superiorii chiar după acele momente, însă declaraţiile celorlalţi oficiali care spuneau că aeronava nu a fost doborâtă au fost făcute neştiind acest detaliu. După o anchetă în rândurile celor care se fac vinovaţi de această tragedie şi după ce liderul suprem al Iranului a fost informat ieri despre cauzele reale ale prăbuşirii avionului, acesta a luat decizia ca adevărul să fie scos la lumină.

Şeful gardienilor revoluţiei spune că avionul a fost confundat cu o rachetă şi că militarul vinovat de doborârea aeronavei a avut la dispoziţie 10 secunde pentru a lua o decizie, în condiţiile în care comunicaţiile erau bruiate şi nu putea lua legătura cu superiorii pentru a aproba manevra, aşa cum cerea protocolul.

Generalul iranian mai spune că, în acea zi, el a cerut ca niciun avion comercial să nu mai zboare deasupra Iranului, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

176 de oameni, printre care erau şi 15 copii, erau aşteptaţi acasă de cei dragi. Printre ei, şi acest bărbat care şi-a pierdut soţia.

Citeste si: O tânără româncă a murit într-un spital din Marea Britanie, în urma unei nașteri prin cezariană

Citeste si: O poveste de dragoste care a început frumos și s-a terminat tragic. Femeia și-a ucis soțul italian

Citeste si: Neamţ: Bărbatul care şi-a înjunghiat mortal soţia, directoare de îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean, reţinut pentru 24 de ore

Avionul ucrainean, un Boeing 737, s-a prăbuşit la două minute după ce a decolat, de la Teheran către Kiev, în noaptea de marţi spre miercuri. Tragedia s-a produs la puţin timp după ce tiruri de rachete ale Teheranului au fost trase asupra a două baze militare americane în Irak.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI