Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Japonezi în România rustică

O comuna din Suceava a ajuns printre cele mai cautate destinatii de vacanta pentru turistii straini. Totul, dupa ce o tanara localnica s-a gandit sa transforme satul copilariei intr-o experienta unica pentru cei care pasesc aici. Fascinati de viata la tara, de traditiile pastrate cu sfintenie, dar si de cultura romaneasca, americanii, francezii dar si japonezii au promis ca se vor intoarce in acest colt de rai al Romaniei.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

De cum ajungi in comuna Dolhesti, te intampina un peisaj rustic si un aer traditional romanesc: pajistile gazduiesc capite de fan si animale de tot felul, iar undeva, pe ulitele rustice se intrevad vechile case ale bunicilor, acum transformate in puncte de atractie pentru turisti.

Practic, in aceste locuinte ale satenilor sunt gazduiti strainii, intampinati mereu cu bucate delicioase.

Primii oaspeti din acest sezon au fost un grup de japonezi care, intr-un sejur de o saptamana, au descoperit tainele turismului moldovenesc.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Cel mai mult au apreciat viata la tara, unde asiaticii s-au plimbat cu superbii cai ai satenilor si au gustat savoarea branzei de capra suta la suta naturala.

Citeste si: VIDEO| Turiștii, speriați de poluare. O mare de petrol

Turistii din Japonia au invatat chiar sa si danseze in horele romanesti, iar apoi au cumparat ca amintire haine din panza, facute manual sau semne de carte brodate.

Ideea de a pune aceasta comuna pe harta turistica a strainilor i-a venit Mirelei Nechita. Femeia si-a dorit ca satul copilariei sale sa fie cunoscut in intreaga lume.

Localnica a reusit, asadar, sa-i mobilizeze pe toti vecinii. Unii si-au amenajat camere pentru cazare, gatesc romaneste pentru oaspeti, iar altii- fierari sau cojocari de meserie, ii invata pe straini mestesuguri demult uitate.

O camera de inchiriat la sateni costa in jur de 100 de lei pe noapte, iar o masa imbelsugata pentru 4 persoane nu depaseste 200 de lei.

De fiecare data, sejurul in aceasta comuna suceveana se incheie cu dans si voie buna.

Citeste si: Cum vor circula trenurile in sezonul estival

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI