Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - La 22 de ani, Alex Stan vrea să salveze victimele rasismului. Contul său de TikTok, atracția momentului

Schimbarea vine chiar de la cei care sunt marginalizaţi. Un tânăr postează pe tiktok filmulețe în care îi învață pe ceilalți originea expresiilor rasiste, după ce chiar el a fost victima discriminării. Ca să arate că vorbele dure nu îl definesc, și-a tatuat pe braț insulta pe care a auzit-o zilnic de la cei din jur.

Elena Tasca,

Alex Stan este tânărul care își folosește vocea din online ca să combată rasismul

[Sursa foto: Instagram- Alex Stan]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cu o insultă tatuată pe braț, Alex Stan cucerește platforma TikTok prin videoclipuri despre etnia sa, cu intenția de a înlătura rasismul care marginalizează sute de tineri.

Vocea sa combate rasismul

"Pirandele. Cine sunt ele și de ce nu știți definiția acestui cuvânt. Dacă cauți în dex, vezi definiția de soție de țigan", a fost subiectul unui videoclip de pe TikTok.

Alex Stan este tânărul care își folosește vocea din online ca să combată rasismul. El știe cel mai bine cât de tare doare ca oamenii să vadă doar culoarea pielii și să te pună la colț pentru ceea ce ești.

"De ce nu ne spălam, de ce nu suntem educați, chestii de genul, dar jignirea de cioară borâtă a fost. M-au afectat puțin, dar de mic copil am fost dornic să combat discriminarea, cât să-i ajut pe alții să nu se simtă cum m-am simțit eu", a precizat Alex Stan.

Citește și: VIDEO- Pregătirile pentru festivalul Electric Castle au intrat pe ultima sută de metri

Are o cioară tatuată pe braț

Tocmai din acest motiv a ales să-și tatueze pe braț simbolul care i-a marcat copilăria, o cioară.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

A ales să-și tatueze pe braț simbolul care i-a marcat copilăria, o cioară 

[Sursa foto: Instagram- Alex Stan]

"E din inspirația corbului lui Edgar Allan Poe și din inspirația fiecărui moment din viața mea în care am fost făcut cioară borâtă.

Am zis oarecum că nu mai încerc să schimb înțelesul expreisei și să îmi tatuez exact animalul și să mă bucur de cine sunt, tocmai d-asta am ales să îmi tatuez o cioară care citește o carte care oarecum este o combatere a stereotipului că nu ar învăța, am zis că o cioară poate să citeasca și ea la rândul ei", a spus Alex Stan despre tatuajul lui.

Citește și: Povestea Angelinei, românca care a ajuns Miss în Italia. Cum a fost aleasă Miss Adriatico

Vrea să salveze victimele rasismului

Alex are 22 de ani. Tocmai a absolvit facultatea de marketing și își dorește să-și continue cariera în acest domeniu.

Tocmai a absolvit facultatea de marketing și își dorește să-și continue cariera în acest domeniu.

[Sursa foto: Instagram- Alex Stan]


"Am fost vocal tocmai pentru că nu au fost alții vocali. Îmi plăcea să mă informez, în general, și vedeam că există știri despre romi, eu știam că sunt rom de la părinții mei, vorbisem despre asta. În comentarii, cumva, erau multe care erau jignitoare, rasiste într-un fel și vedeam că nu e nimeni care să ne ia apararea", a continuat Alex Stan.

Ce face Alex este însă un pas foarte mic. Autoritățile ar trebui să se implice la fel de mult ca acest tânăr pentru a salva victimele rasismului, spun sociologii.

"E foarte greu să depășești aceste traume fără ajutor special, din partea statului, din partea bisericii. Sunt cateva idei care zboară prin Parlamentul României, dar cam atat. Nu exista nimic de 30 de ani de cand există alegeri pentru romi", a declarat Ciprian Necula, sociolog.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Alex Stan a atras foarte mulți curioși care îl urmăresc acum pe tiktok. Peste 20 de mii de oameni i-au apreciat postările.

Citește și: VDEO- Pe vreme caniculară, bucureștenii profită de fântânile arteziene pentru a se răcori

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI