„Ziua Femeii este așteptată cu mult entuziasm de doamnele și domnișoarele care își doresc să fie surprinse de parteneri. Dar această ocazie specială poate deveni o adevărată provocare pentru bărbați. Toate pregătirile înseamnă timp, bani şi emoţii prin magazine, cofetării şi florării. Colega mea, Mădălina Bichir, a stat de vorba cu psihologul Cristian Andrei, care ne explică ce și cum gândesc bărbații de Ziua Femeii”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Ziua Femeii, între sărbătoare și coșmar

Mădălina Bichir: 8 martie este ziua mult așteptată de către femei. Dar nu știm cum privesc bărbații. Sunt unii care se bucură că pot face un gest pentru femeia iubită, sunt alții pentru care devine un coșmar această zi?

Citește și: VIDEO- Au înflorit cireșii de pe Aleea Iubirii din Timișoara. Oamenii vor să facă ședințe foto de neuitat

Cristian Andrei: Din cauza datei fixe, tu ca și bărbat simți că ești obligat să manifești ceva frumos și acest lucru nu e natural. Există o competiție între bărbați care îi face să aștepte cu o oarecare înfrigurare această ocazie de a cumpăra mai multe flori decât celalalt. Nu prea o să vezi bărbați care se întrec n frumsețea gesturilor, cât se întrec în cantități. Inclusiv doamnele și domnișoarele au început să aprecieze aspectele cantitative ale vieții lor.

Mădălina Bichir: Există mai multe tipologii de bărbați în ziua de 8 martie?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cristian Andrei: Unii încearcă să fie demonstrativi cu gândul la alți bărbați pe care trebuie să îi întreacă. Dar există și bărbați care celebrează primăvara din ochii iubitei lor. Fac o legătură între flori și această femeie, intre frumusețea primăverii și această femeie. Sunt bărbați care fug realmente, dispar cu ocazia de 8 martie. Sunt bărbați care apreciază străinele, ei folosesc ziua de 8 martie pentru a cuceri încă o femeie străină și pe cele de acasă le trec cu vederea.
Mădălina Bichir: Exista și greșeli pe care le fac partenerele? Pun o presiune prea mare pe bărbat? Ele îi fac pe bărbați să „urască” această zi?

Cristian Andrei: Și aici sunt mai multe categorii de femei. Avem femeia care își iubește partenerul atât de mult încât dacă acesta îi vine doar cu un pupic și cu o floricică ea este fericită. Sunt femei care au un calendar pus încă din timp, evenimentul... și în virtutea tuturor legilor marketingului încep să vorbească despre eveniment astfel încât să aibă niște beneficii. Există femei care se joacă cu asta, nu sunt maturizate, fac mișto, eu le recomand să nu facă, pentru că e o ocazie bună ca bărbatul să înțeleagă ceva despre e înseamnă feminitate, adică tu, ca femeie, trebuie să îți joci rolul.

Citește și: Ce i-ar fi spus Mioara Roman nepoatei sale? Calina a mărturisit totul după înmormântarea bunicii

Mădălina Bichir: Aceasta critică, această nemulțumire față de cadoul primit îl influențează pe bărbat ca anul următor să renunțe la aceste gesturi?

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cristian Andrei: Dacă noi evaluam ceea ce se întâmplă de 8 martie cu metode financiare, există și o oboseală financiară la bărbat, i-am dat, i-am dat, i-am dat. Insist ca feminitatea să fie celebrată și de femei la ele însele și de bărbați la femei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si