Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Laleaua pestrita, floarea spectaculoasa care atrage turistii ca un magnet la Bistrita Nasaud!

O floare spectaculoasa, extrem de rara in tara noastra, poate fi admirata zilele acestea intr-o padure de stejari din Bistrita-Nasaud.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Laleaua pestrita a inflorit numai pentru cateva zile, iar turistii vin special ca sa o vada.

Citeste si: Distractia de iarna este in toi la cota 2000 din Sinaia. Acolo, zapada, atinge si doi metri!

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Laleaua pestrita- o floare rara, pe cale de disparitie, a invadat padurea de stejari din Bistrita-Nasaud. Este o planta superba, de un mov inchis, care are petalele pline cu pete roz. Oamenii au venit sa vada poiana plina cu flori.

Citeste si: Horoscopul INDIAN al saptamanii. Horoscopul karmei. Ce zodie esti in CELEBRUL horoscop INDIAN? Iata mesajul pentru zodia ta!

Lalelele pestrite sunt inflorite doar cateva zile pe an. Sunt o specie atat de rara, incat in Romania sunt protejate prin lege. De fapt, intreaga zona este o rezervatie naturala de 80 de hectare, unde in fiecare anotimp cresc plante rare.

Desi cei de la ocolul silvic se lauda ca au grija de zona, printre florile rare au ramas urmele nepasarii: oamenii fac aici gratare si lasa in urma lor gunoaie care nu fac cinste peisajului.

Citeste si: Horoscop Mariana Cojocaru pentru 13- 20 aprilie. Urmează o perioadă de purificare! Mare atenţie la boli, blesteme şi prieteni falşi

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI