Recolta lor ajunge in aproape toate pietele din tara si vine din cel mai roditor sol. Cine vrea sa-si cumpere teren in Matca plateste mai mult ca in Pipera.

12.000 de locuitori are comuna Matca si aproape ca nu exista familie sa nu aiba macar un solar. Oamenii stiu ca pamantul lor e roditor si exploateaza fiecare bucata.

Costache Radu- legumicultor: Cultivam un hectare de solar cu ardei, rosii, castraveti, vanata.

In camp avem un hectar cu umbrire de ardei capia si mai avem si cultura mare, in câmp.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Costache Radu munceste aici de cand se stie. Pamantul l-a mostenit de la parinti si ii aduce, in fiecare an, bani frumosi din vanzarea recoltei. Daca intr-o zi ar vrea sa-l vanda, ar putea numaidecat sa se mute in centrul Capitalei.

Citeste si: VIDEO| Hrana regilor, tot mai des în meniurile restaurantelor din România

Iuliana Basalic- reporter Stirile Kanal D: 1 La Matca este cel mai scump pamant cultivabil din Romania.

Un hectar ajunge sa coste chiar si 35.000 de euro, in functie de potentialul agricol.

Nelu Costea- primar Matca: Suprafetele de teren cel putin în localitatea Matca sunt privite ca o „mina de aur” cu ghilimelele de rigoare. Fiindca este exploatat fiecare centimetru de pamant, fiindca de aici isi castiga existenta.

Sandel Radu este stapan si el peste doua hectare. Oferte sa vanda a avut destule, insa n-a accpetat-o pe niciuna.

Localitatea Matca este cel mai mare bazin legumicol din tara cu peste 1000 de hectare de solarii,
2 000 de culturi in camp si în jur de 3 000 de ferme legumicole. Munca in solarii se transmite aici din tata in fiu, la fel si terenurile, asa ca nu e de mirare ca abia gasesti palma de pamant scoasa la vanzare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si