Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Litoralul nostru, în topurile mondiale

Din peste 4600 de plaje ale lumii, certificate mondial ca fiind printre cele mai curate de pe glob, România se mândrește anul acesta cu 4! 3 întinderi de nisip în Mamaia și Năvodari, iar una - în Eforie. Distincția "Steag Albastru" este un calificativ ce arată că nisipul și apa nu sunt poluate. Spania este prima în top, urmată de Grecia. Care sunt cele mai curate plaje de la noi, vedeți în materialul următor.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Aceasta plaja din nordul statiunii Mamaia a intrat din nou in topul celor mai curate intinderi de nisip, la nivel mondial. Aici, albastrul marii se uneste cu steagul proaspat ridicat, care semnifica una dintre cele mai inalte distinctii oferite de Fundaţia Mondială de Educaţie pentru Mediu. Baldachinele acestei plaje blue flag din stațiunea Mamaia sunt evident albastre, în ton cu tema întinderii de nisip pe care ne aflăm. Se află la înălțimea de doi metri și jumătate. Sunt spațioase, precum niște terase, dotate cu fotolii, mese și canapele. Tot ce vă doriți pentru o zi minunată de relaxare.

Citeste si: VIDEO| Coronavirusul nu-i sperie pe turişti

Pentru ca administratorii de plaje sa obtina distinctia blue flag, trebuie sa indeplineasca mai multe criterii. ”Sunt 33 de criterii pe care trebuie să le îndeplinim pentru a obține această certificare, o calificare pe care o obținem din 2006.

Sunt criterii ce vizează curățenia plajei și confortul și intimitatea oaspeților noștri”, spune Raluca Dumitrașcu, manager plajă de lux.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pe aceasta plaja de lux administratorii se axeaza si pe relaxare. Asadar, masajele au loc in baldachine de unde se aude marea. Jumătate din plajă este detinată celor cazați la hotelul din apropiere iar cealaltă este la liber. Cât despre tariful la închirierea șezlongului, acesta este 25 de lei, cu 5 lei sub media stațiunii.  

Există 4 plaje cu certificate blue flag pe litoralul românesc, două sunt situate în zona Mamaia Nord – Năvodari, una în zona central-nordică a stațiunii și o alta, care a intrat abia in acest sezon in topuri, este între Eforie Nord și

Eforie Sud.

Citeste si: VIDEO| Salvați din calea apelor. O nouă furtună a făcut prăpăd în Alba și în Bistrița-Năsăud

Dintre cele peste 400 de plaje inchiriate pe litoral, cele blue flag sunt administrate de hotelieri. Spre exemplu si aici, intre Mamaia si Navodari, gasim o alta zona care este in topurile mondiale si care apartine unui resort de 5 stele. Managerii acestei palme de nisip au fost atenti la toate detaliile.

Ca să atragi turiști trebuie să arăți că ești o locație sigură, în contextul crizei produse de noul coronavirus. Antreprenorii unei plaje din centrul statiunii Mamaia- care nu sunt certificati mondial, au, in schimb, masuri drastice pentru siguranta turistilor.  

Citeste si: VIDEO| Coronavirusul nu-i mai sperie pe turiști. Românii au luat cu asalt litoralul

Husa este folosit de o singură persoană, sau un cuplu, pentru o zi și nu mai este transmisă către o altă persoană.  Iar asta se face fără ca turiștii să plătească ceva în plus la ocuparea patului. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI