Daca vreti sa va bucurati de gustul preparatelor de odinioara trebuie doar sa ajungeti in satele de la poalele Muntilor Cindrel. La Sadu gospodinele pregatesc fel de fel de bucate pentru oaspetii care le vor trece pragul.

Dupa o plimbare prin sat si pe traseele din zona, turistii pot simti din plin farmecul vietii la tara. Paraschiva Veştemean a obtinut un certificat de punct gastronomic local pentru gospodaria familiei si acum le ofera celor care-i trec pragul din bucatele pregatite in casa.

Pentru ca suntem in post, ea isi asteapta oaspetii cu sarmale din legume.

În Mărginimea Sibiului, punctele gastronomice locale sunt gata de oaspeți

„Un preparat de post, sarmale cu orez, cu ceapa, cu varza murat, se caleste un pic pana se inmoaie, dup care adaugam morcovul dat prin razatorea mica, morcovul da o dulceata si un gust deosebit in combinatie cu orezul”, spune Paraschiva Veștemean.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Paraschiva Veștemean si-a deschis propria afacere cu bunatati traditionale anul trecut dupa ce pandemia a lasat-o fara loc de munca.

Pasionata de gatit, a inceput sa pregteasca tot felul de sortimente de zacusca, dulceturi si muraturi.

In cateva luni camara s-a umplut de bunatati, asa ca a deschis un magazin online. Cei care veneau la Sadu sa cumpere produsele traditionale erau intampinati de fiecare data cu diverse preparate in casa, asa ca in scurt timp gospodaria a fost autorizata ca punct gastronomic local.

„Vine turistul mananca cu noi la masa chiar, ca si invitatul nostru, dar si plateste un pic, depinde ce avem in meniu, 30 de lei sa zic de persoana”, spune gospodina.

Localnicii din Mărginimea Sibiului își așteaptă oaspeții în bătătură

Punctele gastronomice locale pot oferi masa pentru cel mult 12 persoane, iar meniul trebuie sa cuprinda preparate gatite de proprietar si de familia acestuia.

Pe viitor, gospodina vrea sa amenjeze o sala de mese in șură si cateva locuri de cazare pentru turistii care vor sa petreaca la ea in gospodarie mai mult timp si sa guste din camara cu bunatati.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si