Mai multe toalete din diferite gări au fost închise de ANPC din cauza condițiilor greu de imaginat. Însă, ele au fost redeschise imediat, în aceleași condiții pentru că măsurile au fost contestate în instanță.

Toalete din gări închise de ANPC din cauza mizeriei

Bun venit... în trecut! Uitați de trenurile de mare viteză, de gări moderne și condiții de 5 stele.

De fapt, uitați cu totul până și de condiții la un nivel decent. Așa arată o toaletă din gara Tășnad care deservește un oraș întreg, unul care e și stațiune de interes național. Doamne ferește să ai vreo nevoie urgentă aici.

Citește și: Brațul unei betoniere s-a rupt și a căzut peste un muncitor din Deva

„- Aveți curajul să mergeți la toaletă aici?

- Nu. Sincer, nu”.

Ne ținem de nas ca să scăpăm de miros și ne mutăm în gara din Carei. Altă zonă cu potențial turistic uriaș. Și aici, toaletele sunt de coșmar. Degradate, vandalizate și lăsate de izbeliște.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citește și: Incendiu puternic în Caraș-Severin: un bloc în reabilitare a fost cuprins de flăcări

„Clădire veche, istorică, arată bine, dar putea fi mai bine întreținută. Curățenia lasă de dorit”.

S-au identificat condiții insalubre la mai multe gări din țară

Imaginile au fost văzute și de inspectorii de la Protecția Consumatorului. Au controlat 3 gări doar în județul Satu Mare. 

Măsurile inspectorilor au fost contestate în instanță. Până la o decizie finală, situația e românească: toaletele închise... sunt deschise.

Citește și: Olt: un incendiu a izbucnit la o locomotivă în Gara Piatra Olt. Pompierii au intervenit de urgență

Mergem și în gara din municipiul reședință de județ. Lipsa de investiții o simte cel mai bine un fost angajat al locului.

Totuși, investițiile se văd. La toaletă, de pildă, administratorului locului s-au implicat. Pe o bucată de carton smulsă din cine știe ce cutie au scris cuvântul „DEFECT”, semn că apa nu curge.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Aici și la Constanța mai găsești așa gară urâtă. Asta înseamnă lipsă de gospodari”.

Citește și: Alertă cu bomba într-un tren cu ruta spre București. Garnitura a fost oprită în Gara din Lugoj

De fapt, se poate mai rău. Controale au fost făcute și în județul Galați, iar amenzile s-au ridicat la 24 de mii de lei. Toaletele din 3 gări au fost închise.

La Barboși, de exemplu, imaginile nu mai au nevoie de vreo descriere. Ne-am putea întrece în adjective și metafore, dar realitatea ne lasă fără cuvinte. Așadar, mai are rost să visăm la trenuri de mare viteză?!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si