„Premierul Marcel Ciolacu a convocat, în această dimineață, reuniunea Comandamentului pentru Energie, după ce în perioada cu temperaturi extreme, consumul de energie la nivel național a crescut foarte mult. În cadrul ședinței, prim-ministrul a vrut să găsească soluții eficiene pentru a nu se ajunge la pene de curent generalizate din cauza aceasta. Cine a participat la reuniune, dar și care sunt concluziile, știe colega mea, Diana Buzea”, a spus Crstina Dorobanțu.

Citește și: VIDEO Discuții despre energie în Guvernul României! Problema curentului electric îi adună la un loc pe politicieni

Marcel Ciolacu și Sebastian Burduja vor colabora în continuare

Diana Buzea, reporter: Comandamentul pentru Energie s-a întrunit astăzi, la Palatul Victoria, sub coordonarea lui Marcel Ciolacu. Să știți că la această întâlnire au participat și Sebastian Burduja (ministrul Energiei) și reprezentanții din energie, dar și Consiliul Concurenței. Prognozele arată că, începând de astăzi, vom depăși pragul critic generat de valul de căldură, însă s-a decis menținerea colaborării dintre Marcel Ciolacu și Sebastian Burduja pentru a identifica astfel de probleme.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citește și: VIDEO În România sunt tot mai multe pene de curent! Trei spitale din București și multe gospodării din vestl țării au rămas fără energie electrică

Diana Buzea, reporter: De altfel, consumul de energie a crescut în ultimele două săptămâni, mai ales spre seară. Tocmai din acest motiv, oamenilor le este recomandat să învețe să consume eficient curent electric. Spun cei de la Guvern că nu se pune problema de raționalizare, ci de faptul că oamenii trebuie să dea dovadă de responsabilitate.

S-a vorbit și despre investiții, pentru că acestea sunt esențiale în domeniul energiei și, în același timp, despre perioada mare de așteptare până când se rezolvă toate aceste avarii.

Diana Buzea, reporter: Ministrul Energiei dădea în urmă cu câteva zile asigurări că nu se pune problema de o pană generală de curent, însă este contrazis, astăzi, chiar de reprezentanții companiilor din energie, pentru că aceștia spun că vor mai urma perioade de caniculă. Tocmai canicula este principalul motiv pentru care se poate ajunge la o pană generală de curent. Însă, cu toate acestea, să știți că statul este pregătit cu măsuri pentru o astfel de situație.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si