„Marina Almășan se poate mândri cu faptul că a cucerit Marele Zid Chinezesc. Vedeta TV tocmai s-a întors dintr-o călătorie de 7 zile în China, unde a îmbinat utilul cu plăcutul. Cum a fost această experiență ne spune chiar Marina, care este acum alături de mine”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Marina Almășan „a cucerit” Marele Zid Chinezesc

Cristina Dorobanțu: Bună ziua!

Marina Almășan: Bună ziua, Cristina! N-am venit cu mâna goală. Îți ofer aceste bețișoare chinezești cu care să servești un prânz delicios, deocamdată în România, apoi în China.

Cristina Dorobanțu: Îți mulțumesc! Cum a fost în China?

Citește și: VIDEO- Ansamblul „Mărțișorul”, o poveste de succes. Generații întregi au activat în grupul folcloric

Marina Almășan: A fost fabulos. Eu sunt pentru a șasea oară în China, dar am avut ocazia să am alături de mine o echipă care a trăit primele impresii la contactul cu această țară fabuloasă și l-am avut pe Dan Helciug, pe rocker-ul nostru, pe Gheorghe Turda, cunoscutul folclorist, pe Georgiana Pană, o mânuitoare a naiului de nota 10 și un designer de succes din Satu Mare, Sorina Tulan, care a prezentat pentru chinezi, în cadrul unui eveniment organizat de ICR Beijing, modă tradițională purtată de niște manechine chinezoaice superbe.

Cristina Dorobanțu: Despre Marele Zid Chinezesc ce-mi spui?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Marina Almășan: A fost unul din obiectivele noastre. Dacă tot am ajuns la o distanță atât de mare, 8 mii de kilometri, a fost dorința noastră să urcăm și pe Marele Zid. Eu le-am fost un soi de ghid pentru că mai fusesem deja pe Marele Zid.

Au avut ocazia să se suie și ei pe una din cele șapte minuni ale lumii, care este singura construcție care se vede din Cosmos. Mă rog, a fost infirmată teoria, dar pentru mine rămâne la fel de important Marele Zid. Ne-am cocoțat pe zid, am făcut febră musculară urcând, am cântat pe Marele Zid. Georgiana Pană le-a oferit chinezilor un recital la nai care a fost filmat de televiziunile locale și cred că deja circulă în mediul chinezesc. Dan Helciuga a fredonat și el din„ Another Brick in the Wall”, că tot era vorba de Zid și în rest ne-am făcut poze cu duiumul, am fost filmați de rețelele social media din China și am fost așa o pată de culoare pentru că lumea se oprea să ne asculte cântând, să ne vadă amuzându-ne, filmându-ne, pozându-ne. E iarnă în China, sunt puțini turiști. Când am ajuns în Beijing ningea superb și chinezii săreau de bucurie pe străzi. Noi am crezut că se bucură că am venit noi, dar, de fapt, ei se bucurau de singura lor ninsoare în acest an. E lucru rar.

Cristina Dorobanțu: Ce alte obiceiuri mai au turiștii pe lângă poze?

Marina Almășan: În general mănâncă mâncare chinezească, se obișnuiesc cu bețișoarele că nu toți sunt obișnuiți. De exemplu, Gheorghe Turda a solicitat de fiecare dată tacâmuri clasice, tradiționale. Merg la shopping obligatoriu, târguiala este la ordinea zilei, deci negocierea la chinezi este fabuloasă.

Cristina Dorobanțu: Ce ți-ai cumpărat?

Marina Almășan: Poți să-ți cumperi absolut orice. Este o țară atât de evoluată, găsești absolut orice. Este un occident transplantat în Asia. Noi nu știm aproape nimic despre China modernă. Mi-am cumpărat și device-uri, mi-am cumpărat și hăinuțe tradiționale, le-am cumpărat părinților dulciuri. N-au înțeles nimic de pe ambalaj, au trebuit să deschidă ca să vadă ce în interior, brelocuri, magneți de frigider pentru prieteni, de toate. 

Cristina Dorobanțu: Ai fost de șapte ori, mai urmează?

Marina Almășan: Da. Prima mea carte a fost scrisă acum zece ani. Am petrecut zece zile la Beijing. Apropos, vizita în Orașul Interzi,s unde locuiau pe vremuri împărații Chinei, a fost una dintre cele mai fabuloase experiențe ale echipei noastre. Am mai scos încă două cărți de atunci. Am devenit pasionată pentru că a fost o țară pe care am descoperit-o cu totul, altfel decât auzisem eu de ea aici.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Pisicile Maine Coon au câștigat teren pe plan mondial. Felinele participă la diferite concursuri

Cristina Dorobanțu: Este costisitoare o astfel de vacanță?

Marina Almășan: Noi n-am fost în vacanță, după cum ți-am spus. Am fost într-un demers cultural. ICR Beijing a organizat cu ocazia Dragobetelui un super spectacol românesc pentru chinezi și nu pentru comunitățile românilor, cum se întâmplă de obicei în Europa. De data, asta chinezii au fost beneficiarii. Noi am venit cumva ca să muncim. Pentru turiști bănuiesc că agențiile de turism au și prețuri mai bune și drumul e extraordinar de lung și probabil și de scump.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: