Unii comercianți recunosc deschis: vânătoarea de produse unice, făcute manual, dă naștere la multe păcăleli. Deși clienților li se spune ca sunt lucrate manual, multe mărțișoare sunt defapt aduse din China.

Câți bani cheltuim în fiecare an la începutul lunii Martie

Nu e român care să nu cumpere măcar câteva mărțișoare în această perioadă. Mai adăugăm florile și uite-așa suma crește.

Cel mai recent studiu arată că 88% dintre români cumpără cadouri între 1 și 8 martie.

8 din 10 români aleg varianta clasică: magazine, mall-uri, târguri sau piețe și doar 2 din 10 optează pentru comercianții online. 

Citeste si: Când e ziua bărbatului: 9 martie sau 19 noiembrie?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Cheltuielile medii pentru mărțișor sunt de 180 de lei.

Mărțișoare aduse din China

La întrebarea unui reporter Kanal D dacă mărțișoarele pe care le vând la tarabă sunt hand-made, un comerciant răspunde direct: "Sunt China made. Seamănă din ce în ce mai mult cu hand made."

Citeste si: Broșa handmade, un mărțișor pentru tot anul

Nu există date oficiale despre mărțișoarele importate din China. Un lucru este cert: acestea intra în țară la prețuri foarte mici, de câțiva bani pe bucată, și sunt ulterior vândute cu un adoas uriaș.

Cum putem evita să fim păcăliți

În cazul în care ne dorim un mărțișor artizanal, cele mai multe șanse de a găsi unul autentic este să mergem la târgurile de profil.

Acestea de desfășoară în fiecare an, în special în marile orașe din țară.

Citeste si: În căutarea mărțișorului perfect

Un alt lucru la care ar trebui să fim atenți este calitatea materialelor din care este făcut mărțișorul pe care dorim să îl cumpărăm. Cu cât un mărțișor este mai calitativ și cu multe detalii pictate sau cusute, șansele ca aceste să fi fost lucrat manual cresc considerabil.

Citeste si: Cozonac de Paște: Adevărul despre cozonacul din supermarket-uri! Mai cumperi?

Nu în ultimul rând, putem căuta pe internet persoane cunoscute pentru lucrul manual. Acestea postează adeseori pe rețele sociale poze și filmulețe cu mărțișoarele create de mână, pentru ca autenticitatea acestuia să nu fie pusă la îndoială.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si