In articol:
Sub protectia anonimatului, soferul sanctionat relateaza intamplarea ca pe o ambuscada: dupa ce a luat clientul, n-a apucat sa parcurga 100 de metri, ca a auzit girofarurile politiei.
Sofer: M-a tras pe dreapta, mi-a cerut actele insemnand permis, buletin, talon, asigurare, i le-am inmanat domnului politist, dupa care l-a intrebat pe domnul din spate daca sunt cu Uber. La care clientul a zis ca da, ca e cu Uber.
Citeste si: VIDEO| Uber si Bolt, interzise. Amenzi de 5.000 de lei pentru ridesharing fara atestat
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
Politistii i-au cerut actele, iar soferul le-a inmanat atestatul de transport persoane si autorizatia.
Degeaba insa fiindca oamenii legii l-au amendat cu 1 000 de lei. Soferul sanctionat crede acum ca de fapt clientul era un taximetrist, iar comanda la care a fost chemat, un flagrant.
Ordonanta a fost precedata de protestele taximetristilor, nemultumiti de concurenta, si desi fostul ministru al Dezvoltarii a promis ca va reglementa aplicatiile de ride-sharing, in asa fel incat sa le faca si lor loc pe piata, pana acum, nimic nu s-a intamplat.
Citeste si: VIDEO| Uber creste tarifele
In ciuda ordonantei care ii vrea alungati de pe piata, UBER-ul n-a fost astazi mai greu de gasit, ci doar mai scump
Potrivit "Clever", 2,5 milioane de romani folosesc aplicatiile de ride-sharing. Clientii le prefera pentru ca, spun ei, sunt tratati cu respect, iar masinile celor care folosesc aplicatiile de ride-sharing sunt mai curate.
De cealalta parte, taximetristii sustin, in continuare, ca sunt nedreptatiti.
Patru soferi au fost sanctionati, astazi, pentru efectuarea transportului public de persoane contra cost in regim de inchiriere, fara a avea autorizatie de taxi valabila sau copie conforma pentru transportul de persoane in regim de inchiriere.