Atat soferii de pe platformele de ride-sharing, cat si clientii au fost anuntati printr-un mail de noile tarife majorate pentru orele de varf, intre 7 si 10 si dupa-amiaza intre 16 si 19.
Acum, o cursa ar putea costa si cu 4 lei mai mult. Ceea ce inseamna un plus pentru soferi, dar un minus pentru clienti.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Totusi, multi sunt dispusi sa plateasca si mai mult pentru confortul oferit de aceste aplicatii.
In timp ce Uber a crescut tarifele pentru cursele efectuate la ore de varf, Bolt, a decis sa le reduca. In perioadele aglomerate ale zilei, pretul scade cu 15%.
In acest moment, companiile care ofera servicii de ride-sharing se afla in prezent intr-o situatie incerta- inca nu exista un cadru legislativ pentru ele. Guvernul a promis ca va rezolva situatia, in ciuda cererilor taximetristilor, care doresc interzicerea acestor aplicatii.
Pe de alta parte, companiile de ride-sharing au fost interzise in Cluj, unde au pierdut procesul intentat de taximetristii suparati ca le fura clientii.
De la inceputul anului, mii de taximetristi au iesit in strada pentru a cere autoritatilor sa ia masuri impotriva acestor firme de ride-sharing.