Crima nu ar fi fost premeditată, însă, dar s-a ajuns acolo după ce tânăra a ripostat când și-a dat seama că va fi jefuită. Atenție, sunt detalii care vă pot afecta emoțional!

Stenogramă Petrescu - sora, în ziua crimei

I.P.: Am făcut o gafă.

FATĂ: Ce?

I.P.: Ceva rău, nu pot să-ţi spun. Foarte rău, trebuie să fug.

Iată cum a sunat mesajul trimis unui apropiat de Ionuț, individul care a recunoscut că a ucis-o cu bestialitate pe Manuela, iar la un an de la crimă s-a sinucis după gratii. Imediat după ce a transmis acele vorbe, a plecat cu o bicicletă spre Gara de Nord și de acolo în Constanța, cu trenul. La malul mării a ascuns arma crimei, apoi a adormit sub un copac, acolo unde a fost prins. Le-a spus poliţiştilor că avea de gând să se sinucidă până-l vor găsi.

„Am luat rucsacul în care am introdus un cuţit cu armă fixă, pe care l-am luat la mine cu scopul de a o intimida pe Manuela. Nu era în plan să o omor, doar să o sperii!”, spune bărbatul.

Citeste si: VIDEO- Detalii uluitoare după moartea criminalului de la Bragadiru

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Doar că anchetatorii ar fi vrut să îl confrunte cu iubitul tinerei, deoarece declarațiile făcute de el la audieri se bat cap în cap. Anul trecut, când a fost prins, le-a spus procurorilor că ar fi dat lovitura singur. Că prietenul lui, adică iubitul Manuelei, nu era acasă, și nu avea habar de planul lui diabolic.

"Nu i-am spus niciodată lui Ionuţ ce plan aveam pentru a fura cheile maşinii Manuelei", afirma iniţial acesta.

La dosar există convorbirile lui atât telefonice, cât și de pe paginile de socializare, care dovedesc doar că a vorbit cu celălalt Ionuț înainte să comită oroarea, ba chiar s-au întâlnit.

VIDEO | Mărturiile unui criminal
VIDEO | Mărturiile unui criminal

„În jurul orei 8 m-am întâlnit cu L. Ionuţ în zona unei ghene de gunoi, de lângă colţul blocului.(...) L-am minţit pe Ionuţ că merg la Petruţa, fosta mea prietenă, pentru a împrumuta suma de 200 de lei", spune Petrescu.

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu Patrick, fiul Elodiei Ghinescu: băiatul încearcă din răsputeri să ducă o viață normală

Apoi, i-ar fi scris un mesaj, să se asigure că Manuela e singură în casă și poate acționa!

Mesaje Petrescu - Lungu pe Facebook

I.P.: Ţi-ai lăsat singură prietena acasă?

I.L.: Trebuie să muncească cineva în casă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Într-un alt mesaj trimis, s-a asigurat că nimerește apartamentul în care tânăra stă, astfel că l-a întrebat pe iubitul ei dacă numărul scris pe locul unde era parcat bolidul de 90 de mii de euro

e numărul apartamentului, iar răspunsul a fost afirmativ. Doar că, pe parcursul anchetei, declarațiile individului s-au schimbat radical. Le-a spus ulterior procurorilor că cei doi ar fi tocmit planul împreună. El ar fi venit cu ideea, iar iubitul fetei ar fi fost de acord.

„Marţi după-amiaza mi-a zis hai să o facem. I-am spus că voi merge la ea acasă şi o să-i spun Manuelei că sunt prietenul lui, iar el mi-a zis că e bine, deoarece i-a povestit de relaţia de prietenie dintre noi. (...) I-am spus că o s-o strâng de gât dacă mă prinde şi mi-a zis bine, dar să nu o răneşti", este declaraţia ulterioară a lui Petrescu.

Nu doar că a rănit-o, ci i-a luat viața și a fugit. Iubitul ei, cercetat acum în libertate pentru complicitate la furt, a fost cel care a sunat la 112, după ce a găsit-o pe Manuela într-o baltă de sânge.

„Când am găsit-o în casă avea pe ea aceleaşi articole vestimentare pe care le purta dimineaţă şi pe care le purtase şi cu o zi înainte.(...) Dimineaţă, când am plecat la muncă, dormea pe podea, lângă pat, îmbrăcată cu hainele pe care le avea pe ea când a venit acasă, cu o zi înainte", spune Ionuţ L.

Anchetatorii au acum o misiune dificilă, deoarece principalul suspect și-a pus capăt zilelor înainte cu trei zile să ajungă față în față cu prietenul lui. Momentan nu se știe care e adevărul. Cert este că iubitul Manuelei îi e acum priten apropiat surorii ei, care s-a mutat în acel apartament.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si