"Un nou protest al medicilor de familie și din ambulatorii a paralizat marile orașe din țară. De la București, Craiova sau Timișoara, sute de angajați ai sănătății amenință cu închiderea cabinetelor de la 1 februarie", a transmis Cristian Sabbagh.

Medicii de familie riscă să închidă cabinetele

Această doamnă este medic de familie într-un sat de lângă Timișoara. Practică meseria de când se știe, însă acum riscă să pună lacătul pe ușă.



"- Sunt din comuna Livezile, la 70 de km de Timișoara.
- Ce riscați?
- Risc să-mi sa închidă cabinetul pentru că am o lista mică de 500 de pacienți", a declarat Fizeșan Sonia, medic de familie.

Medicii de familie din Timisoara și-au strigat nemulțumirile în stradă pentru a treia zi consecutiv. De la 1 februarie, nu vor mai semna un contract alături de Casa de Asigurări de Sănătate. Lipsa fondurilor din sistemul medical îi descurajează pe tinerii rezidenți, care au ieșit și ei la protest.

"Aș dori tare mult să profesez aici în România, dar mă simt deziluzionat pe ani ce trec", a declarat Pop Vlad, medic rezident.

Proteste de amploare au fost din nou și în Capitală.

Aici, medicii de familie și cei specialiști din policlinici au scandat în fața Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Principala nemulțumire este legată de faptul că tarifele decontate cabinetelor vor scădea față de anul trecut, iar fondurile alocate vor fi cu 30% mai mici.

"Noi am semnat un contract la 1 iulie anul trecut pe anumite valori și o anumită finanțare. Și acum se scade pe lângă 30% pe lângă inflatie și pe lângă creșterea taxelor", a declarat Alina Drăghici, medic specialist psihiatru.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Suntem ultima generație de medici de familie. Nimeni nu mai vrea să se faca medic de familie. Această umilire și denigrare a noastră are un scop ascuns, desființarea medicinei de familiei, transformarea unor centre private", a declarat Mihaela Comșa, medic primar medicină de familie.

La Craiova în jur de 400 de medici au ieșit la protest.

"Primii care vor avea de suferit sunt pacienții. Practic, îi condamnăm la o moarte lenta, dar sigură", a declarat Gindrovel Dumitra, medic de familie.

Mâine vor avea loc primele negocieri la nivel național dintre medici și noua conducere a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Citește și: VIDEO- Răbdarea fermierilor și a transportatorilor pare să dispară. După a 8-a zi de proteste, se pare că nu s-a schimbat nimic


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si