Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Merele învelite în ceară, pericol pentru sănătate

Merele strălucitoare sunt de multe ori dăunatoare pentru sănătate, deoarece uneori sunt învelite într-un strat de ceară, care este toxică.

Iulian Ciurea,

Merele cu ceară, strălucitoare dar nesănătoase

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Oricare dintre noi ar putea mânca un astfel de măr, acoperit de ceară, fără să știe. Asta pentru că, de cele mai multe ori, ne lăsăm atrași de culoarea fructelor de pe raft, fără să ne mai gândim ce se află în spatele unui aspect perfect.
„De exemplu, când mă duc să le spăl acasă apa nu aderă deloc la coaja lor și trebuie frecate cu un burete si decojite.


Am cumpărat o dată și mi-a lăsat un gust foarte amar”, spun consumatorii.

Atenție la merele cu ceară! Sănătatea, în pericol

Ceara- pentru care există reglementări legale la nivel internaţional, este folosită pentru ca merele care vin de peste hotare să reziste mai mult în depozite, dar și pentru a le face mai atrăgătoare. Dar medicii avertizează- ea nu trebuie mâncată.


„Există soluții specialie, fructa se ține o perioadă în aceste soluții care îndepărtează ceara de pe ele. Vom constata că la suprafața apei în care s-au scufundat merel va apărea pelicula de ceară. Putem să experimentăm diverse patologii ale tractului digestiv. Această ceară are rol conservant”, spun medicii nutriționiști

Merele cu ceară, strălucitoare dar nesănătoase

Grav este și că etichetarea merelor este inexistentă pe multe produse, așa că devine imposibil să ştim ce cumpărăm.


„Găsim și celelate tarabe din piață, unde găsim și banane, și căpșuni, dar și aceste mere de import, produse în România cu ceară, acolo discutăm de o societate care ar trebui să eticheteze produsul și să nea dea toate detaliile”, spune Sorin Mierlea, președinte INFOCONS.
În ultimii ani, autoritățile din România nu au făcut niciun fel de control pe loturile de mere care vin din import, spun reprezentanții Infocons, așa că devine tot mai greu să ne dăm seama ce mâncăm.
Din păcate, aproape 20 la sută din necesarul de consum de mere al României este asigurat din import, asta deși țara noastră este al doilea cel mai mare producător de mere din Europam confrom Institului Național de Statistică.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI