Joe Biden a susţinut un prim discurs la summit-ul NATO din Washington, la care participă liderii celor 32 de ţări aliate.

Citește și: Avertismentul lui Putin înainte de summitul NATO. Cel puțin 37 de morți și 170 de răniți după atacurile în valuri ale Rusiei în Ucraina

Liderul SUA a spus că "Ucraina poate şi îl va opri pe Putin", potrivit CNN. El a promis să apere cu fermitate Ucraina împotriva invadatorului Rusia. 

"Vladimir (Putin) vrea, nici mai mult nici mai puţin decât subjugarea totală a Ucrainei... şi să şteargă Ucraina de pe hartă", a spus Biden la ceremonie.

"Ucraina poate şi îl va opri pe Putin", a dat asigurări Joe Biden, "în special cu sprijinul nostru colectiv".

Joe Biden a vorbit și despre România în discursul său

Joe Biden a menționat de două ori numele României. Prima dată în contextul în care România participă la apărarea aeriană a Ucrainei cu un sistem Patriot.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

A doua oară, liderul de la Casa Albă a precizat că NATO își întărește prezența în România cu un nou de grup de luptă.

Joe Biden a anunţat că SUA, Germania, România şi Olanda au furnizat sisteme Patriot suplimentare pentru apărarea Ucrainei, fapt confirmat ulterior de Casa Albă printr-o declaraţie comună a liderilor din cele patru ţări, plus Italia, care a donat un al sistem, şi Ucraina.

Toți ochii pe Biden după confruntarea eșuată cu Donald Trump

Experţii politici- şi liderii mondiali- urmăresc comportamentul lui Biden în timpul acestui summit NATO pentru a detecta orice semn că acesta şi-ar putea reconsidera candidatura pentru realegere, deşi Biden a insistat că nu va renunţa.

Joe Biden a îndurat 12 zile de întrebări aprinse cu privire la capacitatea sa de a ocupa această funcţie, în timp ce unii dintre colegii săi democraţi din Congres şi unii donatori de campanie se tem că va pierde alegerile din 5 noiembrie după prestaţia ezitantă de la dezbaterea din 27 iunie.

În alocuţiunea rostită marţi seara în faţa liderilor din NATO, Joe Biden a vorbit cu o voce clară şi fermă. A evocat istoria NATO, remarcând că discursul său are loc în acelaşi loc în care a fost semnat tratatul iniţial în urmă cu 75 de ani. "Astăzi, NATO este mai puternică ca niciodată, 32 de naţiuni puternice", a spus el.

Citeste si: Tavi Clonda, nemulțumiri legate de Disneyland! Artistul a discutat despre aspectele care nu îi convin în vacanță: „E mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu.”- kfetele.ro

Citeste si: Sânziana Negru, pusă la zid după răspunsul dat cu privire la scandalul de la Electric Castle: ”La fel de arogantă și infatuată”- radioimpuls.ro

Joe Biden, discurs la summit-ul NATO

Joe Biden, discurs la summit-ul NATO

[Sursa foto: X / Twitter]

Pe un ton ferm, Biden a spus: "Înainte de acest război, Putin credea că NATO se va rupe. Astăzi, NATO este mai puternică decât a fost vreodată în istoria sa. Când a început acest război fără sens, Ucraina era o ţară liberă. Astăzi este încă o ţară liberă, iar războiul se va încheia cu Ucraina rămânând o ţară liberă şi independentă. Rusia nu va învinge", a adăugat liderul SUA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si