Așadar, în intervalul menționat, zona Dobrogei, cea mai mare parte a Munteniei și local în Carpații Meridionali și de Curbură, se va înregistra instabilitatea atmosferică accentuată.

Ploi torențiale și grindină

care se va manifesta prin ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de 60-80 km/h). În unele zone își va face apariția inclusiv grindina. 

Cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și izolat 40-60 l/mp. 

Citeste si: Cod galben de furtuni în Capitală și 11 județe

Cod galben de vreme rea: 12 județe afectate

Avertizarea emisă de meteorologi vizează județele Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Teleorman, Gorj, București, Călărași, Ialomița, Constanța și Tulcea. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Codul galben este valabil până miercuri, 15 iunie. 

Citeste si: Val de căldură extremă în mai multe țări din Europa. Este cel mai crunt val de căldură din ultimii 20 de ani

Vremea în Capitală

În prima parte a zilei, vremea în București este una normală pentru această perioadă. La orele amiezii însă, gradul de instabilitate atmosferică va crește.

Există probabilitatea ca aversele să își facă apariția, la fel și descărcările electrice și intensificările puternice ale vântului de scurtă durată. 

Citeste si: Meteorologii anunță cod galben de instabilitate atmosferică în mai multe județe din țară

Termometrele vor arăta o valoare maximă de 28 de grade, în timp ce minima va fi de 16-17 grade Celsius. 

VIDEO: Cum va fi vremea în următoarele ore 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si