Simion a facut scoala de macelari in Romania. Lucreaza in domeniu de la 14 ani. Cand a simtit ca poate mai mult, a plecat in Italia. Specialistii de acolo l-au apreciat si i-au oferit salarii pe masura.
Simion Tintelecan: Acolo am reusit sa prind meseria, e total diferita de ce se face in Romania.
Cu secretul celor mai bune retete pentru mezeluri crud-uscate, Simion s-a intors acasa, dupa 17 ani, ca sa-si incerec norocul in afaceri.
Citeste si: Mezelurile din România sunt în pericol. Declarația neașteptată a unui producător de carne
Lucreaza oriunde este nevoie: in carmangerie, la birou. Iar orele trec usor pentru ca face ceea ce ii place. Mai ales ca pune in practica si cateva secrete invatate in Italia.
Simion Tintelecan: Momentan e o afacere de familie, capacitatea nu este foarte mare, undeva la 2.000 de kg in crud, la uscare poti sa ajungi la o scadere de 45 la suta, depinde de carnea care vine.
Dintr-un simplu client, Cosmin a devenit asociatul sau. A inteles importanta promovarii noilor produse si impreuna lucreaza acum pentru dezvoltarea brandului.
Cosmin Filipaș- asociat: Secretele pe care le-a invatat in Italia au venit de la oameni, oameni in varsta.
Macelarul roman si-a dezvoltat propriile metode de a crea aceste salamuri cu gust unic..
AMBIANTA 08:56 Din uscare trece in maturare, uitati asta e camera de maturare unde deja salamul prinde mucegaiul asta alb frumos, dupa doua saptamani se periaza tot, se leaga, totul manual, totul se face la mana 09:26
Citeste si: Incendiu puternic la o fabrică de mezeluri din Buftea. Risc de explozie
Simion Tintelecan: Un crud-uscat semnifica in felul urmator: vedeti salamul asta cum se trage, nu e estetic, nu e frumos. Toate salamurile pe care le vedeti rotunde, frumoase sunt facute cum sunt facute. Deci eu lucrez pe natural.
Produsele din carmangeria lui Simion ajung acum in toata tara. Oamenii suna si comanda mezelurile pentru ca nu prea le gasesc in magazine sau bacanii. Pretul pe kilogram poate ajunge chiar si la 100 de lei, insa gustul face diferenta.