Ciclonul Daniel a provocat inundații uriașe în mai multe orașe din Libia, unde 10.000 de oameni sunt dați dispăruți, potrivit AP News.

Citește și: EXCLUSIV: Ajunge sau nu Ciclonul Daniel în România?/ Meteorologul Gabriela Băncilă: ”Va fi o perioadă cu instabilitate atmosferică în unele zone din țară”

Orașul Derna, din estul Libiei, a îngropat deja 700 de persoane ucise în urma inundațiilor devastatoare și 10.000

au fost date dispărute, arată sursa citată.

În țara devastată și de războiul civil în trecutul apropiat, echipele de salvare s-au luptat să recupereze alte și alte cadavre din "potopul oribilul", au declarat marți oficialii locali.

Orașul Derna din Libia, sub ape

Ciclonul mediteranean Daniel a provocat duminică noapte ravagii și inundații devastatoare în multe orașe din estul Libiei, dar cea mai mare distrugere a fost în Derna, unde ploile abundente și inundațiile au spart barajele și au distrus cartiere întregi, au spus autoritățile.

„Situația este catastrofală”, a declarat Othman Abduljaleel, ministrul sănătății din guvernul de est al Libiei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Corpurile încă zac pe pământ în multe părți (ale orașului). Spitalele sunt pline de cadavre. Și sunt zone la care trebuie să ajungem încă”, a spus el.

Imagini înfricoșătoare din dronă cu efectele ciclonului Daniel în Libia

Autoritățile au estimat în cursul zilei de marți că până la 2.000 de oameni ar fi putut muri doar în Derna.

Autoritatea de Ambulanță și Urgențe, care coordonează eforturile de căutare și salvare, a transmis marți că aproximativ 2.300 de persoane au murit în Derna, dar nu a clarificat pe ce se bazează această cifră.

Sunt 10.000 de oameni dați dispăruți

Tamer Ramadan, reprezentantul Libiei pentru Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, a declarat că 10.000 de persoane au fost date dispărute după inundațiile fără precedent.

Adresându-se reporterilor la un briefing al ONU la Geneva, prin videoconferință din Tunisia, el a spus că numărul morților este „uriaș” și se așteaptă să ajungă la mii în zilele următoare.

Referindu-se la cutremurul devastator de vineri din Maroc, de cealaltă parte a Africii de Nord, Ramadan a spus că situația din Libia este „la fel de devastatoare ca și situația din Maroc”.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Inundații "biblice" în Libia

Inundații "biblice" în Libia

[Sursa foto: Twitter]

Inundații "biblice" în Libia

Inundații "biblice" în Libia

[Sursa foto: Twitter]

Inundații "biblice" în Libia

Inundații "biblice" în Libia

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si