Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. Mii de morți și 10.000 de dispăruți după inundațiile "biblice" din Libia. "Cartiere întregi, înghițite de mare"

Inundații catastrofale au avut loc în Libia, de unde veștile negre vin în cascadă. Cel puțin 2.000 de oameni ar fi murit, iar alți 10.000 de persoane sunt date dispărute. Numai în orașul Derna peste 700 de cadavre au fost deja îngropate, iar cartiere întregi au fost "înghițite de mare".

Sorin Negru,

Inundații "biblice" în Libia

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ciclonul Daniel a provocat inundații uriașe în mai multe orașe din Libia, unde 10.000 de oameni sunt dați dispăruți, potrivit AP News.

Citește și: EXCLUSIV: Ajunge sau nu Ciclonul Daniel în România?/ Meteorologul Gabriela Băncilă: ”Va fi o perioadă cu instabilitate atmosferică în unele zone din țară”

Orașul Derna, din estul Libiei, a îngropat deja 700 de persoane ucise în urma inundațiilor devastatoare și 10.000 au fost date dispărute, arată sursa citată.

În țara devastată și de războiul civil în trecutul apropiat, echipele de salvare s-au luptat să recupereze alte și alte cadavre din "potopul oribilul", au declarat marți oficialii locali.

Imagini înfricoșătoare din dronă cu efectele ciclonului Daniel în Libia

Autoritățile au estimat în cursul zilei de marți că până la 2.000 de oameni ar fi putut muri doar în Derna.

Autoritatea de Ambulanță și Urgențe, care coordonează eforturile de căutare și salvare, a transmis marți că aproximativ 2.300 de persoane au murit în Derna, dar nu a clarificat pe ce se bazează această cifră.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Sunt 10.000 de oameni dați dispăruți

Tamer Ramadan, reprezentantul Libiei pentru Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, a declarat că 10.000 de persoane au fost date dispărute după inundațiile fără precedent.

Adresându-se reporterilor la un briefing al ONU la Geneva, prin videoconferință din Tunisia, el a spus că numărul morților este „uriaș” și se așteaptă să ajungă la mii în zilele următoare.

Referindu-se la cutremurul devastator de vineri din Maroc, de cealaltă parte a Africii de Nord, Ramadan a spus că situația din Libia este „la fel de devastatoare ca și situația din Maroc”.

Inundații "biblice" în Libia

[Sursa foto: Twitter]

Inundații "biblice" în Libia

[Sursa foto: Twitter]

Inundații "biblice" în Libia

[Sursa foto: Twitter]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI