Tone de pești morți din specia Menhaden au fost găsite în acest weekend pe plaja Bryan, lângă gura râului Brazos, la câțiva kilometri în jos de Quintana Beach County Park, au declarat oficialii din Texas.

Citește și: Incendiu pe un iaht plin de turiști. Mai multe persoane sunt date dispărute

Extincția în masă a fost „cauzată de un fenomen de oxigen dizolvat scăzut”, declanșat de apa caldă, care nu poate reține la fel de mult oxigen ca apa rece, au explicat specialiștii de la Texas Parks & Wildlife.

Mii de pești morți pe o plajă

Mii de pești morți pe o plajă din Texas

„Când temperatura apei crește la peste 21 de grade Celsius, devine dificil pentru peștii din specia Menhaden să primească suficient oxigen pentru a supraviețui”, au spus oficialii parcului într-o postare pe Facebook.

Citește și: Risc de holeră în Marea Neagră, la 300 de kilometri de România. Accesul oamenilor pe plajă, interzis

„Apele de mică adâncime se încălzesc mai repede decât cele adânci, așa că dacă un banc de menhaden este prins în adâncime, pe măsură ce apa începe să se încălzească, peștii vor începe să sufere de hipoxie”, spun specialiștii.

Imaginiel postate de oficialii parcului natural sunt șocante:

"Furtuna perfectă pentru uciderea peștilor"

Lipsa de oxigen determină peștii să intre în panică și să acționeze neregulat, ceea ce epuizează și mai mult nivelul de oxigen, au mai spus oficialii americani.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Atenționări meteorologice de vreme severă în mai multe județe

Moartea peștilor în acest fel se produce mai frecvente vara, când temperaturile cresc, potrivit echipei Kills and Spills.

Oficialii au mai spus că aceste condiții recente de cer înnorat – care blochează fitoplanctonul microscopic sau macroalgele de la fotosinteză, combinat cu marea calmă, fără vânt, au creat o „furtună perfectă pentru a epuiza oxigenul”.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Adesea, înainte de a avea loc un eveniment de acest fel, peștii pot fi văzuți încercând să obțină oxigen înghițind la suprafața apei dimineața devreme”, au spus oficialii.

„Unii pești pot fi văzuți, de asemenea, întinși pe fundul sau pe marginea apei.”

Plaja a fost curățată în timp record

Plaja de la ocean a fost curățată între timp, au informat duminică oficialii din regiunea texană. Echipajele parcului natural au îndepărtat rămășițele putrede cu mașinile din dispozitiv.

Mareea din următoarele două zile ar trebui să curețe și restul și să îngroape resturile de pești în mod natural în nisip, au mai spus ei.

"Este o zi cu steag roșu în ceea ce privește condițiile de surf, așa că n-ar strica să mai acordăm câteva zile pentru a lăsa totul să se așeze înainte de a face excursia pe plajă. Vă mulțumim pentru răbdare în această perioadă dificilă", a mai trasmis echipa Texas Parks & Wildlife Kills and Spills.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si