Credincioșii se roagă lângă trupul aproape intact al călugăriței Wilhelmina Lancaster de la mănăstirea Benedictinele Mariei, Regina Apostolilor, lângă Gower, statul Missouri.

Citește și: A murit actorul Dan Schlanger: ”A fost un minunat soţ şi tată a patru copii”

Sute de oameni au vizitat micul oraș din Missouri săptămâna aceasta pentru a vedea trupul călugăriței de culoare, care abia s-a descompus din 2019 până astăzi.

Citește și: Podul misterios din Scoția care le face pe animale să se sinucidă. Ce explicații au fost date acestui fenomen ciudat

Unii spun că este un semn de sfințenie, în timp ce alții cred că lipsa descompunerii ar putea să nu fie atât de rară pe cât cred oamenii.

Pelerinaj la trupul intact al unei călugărițe moarte de 4 ani 

Mii de oameni s-au adunat într-un orășel din Missouri pentru a o vedea ultima oară pe o călugăriță americană al cărei trup abia s-a descompus din 2019 până azi.

Citește și: Gestul șocant al unui bărbat. Și-a ucis cu sânge rece chiriașii chiar în fața locuinței

Sora Wilhelmina Lancaster a fost exhumată în aprilie 2023, potrivit unei declarații a ordinului Benedictinele Mariei, Regina Apostolilor, în Gower, Missouri.

Miracol la deshumarea călugăriței Lancaster

Călugărițele se pregăteau pentru comuniunea la altarul Sf. Iosif, iar asta a implicat „reînhumarea rămășițelor iubitei noastre fondatoare, sora Wilhelmina”, se spune în declarație.

Citește și: De ce au fost deshumate osemintele călugărului Petroniu Tănase de la Muntele Athos

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Când au exhumat-o pe călugărița Lancaster, li s-a spus să se aștepte doar la oase, deoarece ea fusese îngropată într-un sicriu simplu de lemn fără nicio îmbălsămare în urmă cu patru ani.

VIDEO. Miracolul călugăriței intacte la 4 ani după moarte atrage mii de pelerini

Călugărița Wilhelmina Lancaster 

În schimb, au descoperit un corp intact și „un templu religios perfect păstrat”, se spune în declarație. Călugărițele nu intenționaseră să facă publicitate descoperirii, dar cineva a postat public un e-mail privat și „vestea a început să se răspândească ca focul”.

Voluntarii și forțele de ordine locale au ajutat la gestionarea aglomerației din orașul de aproximativ 1.800 de oameni, deoarece oamenii au venit din toată țara pentru a vedea și atinge corpul lui Lancaster.

„A fost uimitor”, a spus Samuel Dawson, un vizitator din Kansas City, care a venit împreună cu fiul său săptămâna trecută. „A fost foarte liniștit. Doar și foarte respectuos”, a mai spus el.

Vizitatorilor li s-a permis să o atingă, a spus Dawson, adăugând că călugărițele „au vrut să o facă accesibilă publicului... pentru că în viața reală, ea a fost întotdeauna accesibilă oamenilor.”

Mănăstirea a spus într-un comunicat că trupul lui Lancaster va fi plasat luni într-un altar de sticlă din biserica lor. Vizitatorii vor putea în continuare să-i vadă trupul, dar nu o vor mai putea atinge. 

Călugărița Wilhelmina Lancaster, pe vremea când fondase un nou ordin religios

Cine a fost călugărița Lancaster din Missouri 

„Am devenit călugăriță pentru că eram îndrăgostită de Domnul”, i-a spus odată sora Mary Wilhelmina Lancaster capelanului ei.

Decenii mai târziu, sora Wilhelmina continuă să fie o mărturie a iubirii Domnului prin trupul ei nestricăcios, scrie site-ul Catholic Vote.

Născută Mary Elizabeth Lancaster în 1924, sora Wilhelmina s-a simțit atrasă să devină călugăriță încă de la o vârstă fragedă. Crescând în St. Louis, Missouri, pastorul ei, pr. William Markoe, a încurajat-o să urmeze această vocație. La primele jurăminte, Mary Elizabeth a luat numele Wilhelmina în onoarea pastorului ei.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

După ce a slujit inițial pentru ordinul "Oblate Sisters of Providence", sora Wilhelmina a plecat pentru a fonda Benedictinele Mariei, Regina Apostolilor, în Scranton, Pennsylvania.

Ordinul este înrădăcinat în Regula Sfântului Benedict și consacrat Fecioarei Maria. Benedictinii Mariei dedică cinci ore pe zi cântării Liturghiei și Oficiilor divine, oferind rugăciuni speciale pentru preoți și pentru vocații.

În 2006, ordinul s-a mutat în Kansas City, înființând o abație în 2010. Situată la 45 de minute nord de Kansas City, mănăstirea se află în zona rurală modestă din zona rurală a Missouri, o locație liniștită pentru o viață de rugăciune și sacrificiu.

Pe 29 mai 2019, la priveghiul Înălțării Domnului, cu restul comunității adunate în jurul ei cântând imnuri mariane, sora Wilhemina și-a spus ultimele cuvinte, „O, Maria”, și și-a dat ultima suflare. A fost înmormântată în cimitirul mănăstirii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si