In cele mai multe dintre diete se recomanda un consum scazut spre deloc al produselor lactate, pe motiv ca ar ingrasa. Sa fie produsele din lapte o piedica in scaderea greutatii?

„Daca ne punem intrebarea cu ce crestem copilul, pai il crestem numai cu lapte, molecula de lactoza, fie ca e de oaie, de vaca, de capra, este acel zahar care ingrasa, care creste.

Pe langa proteina, pe langa tot ce inseamna pachetul enzimatic si proteine, grupa lactatelor e foarte echilibrata si recomandat doar ca in anumite cantitati”, explică specialistul în nutriție Lygia Alexandrescu.

Specialiștii demontează miturile dietelor- programul de masă

Alte mituri contrazic recomandarile specialistilor care sfatuiesc sa se manance putin si des. Care este adevarul, ne spune specialistul in nutritie, Lygia Alexandrescu.

„Mancam cand ne e foame sau mancam in functie de un program alimentar? Un om care are treaba, va manca doar seara! Sa nu uitam ca bebelusului ii facem program de la nastere, ii dam la 3 ore sau, spune mamica, la cerere. Si-atunci atat timp cat suntem obisnuiti cu o rutina alimentara, asa trebuie sa ramanem si in timpul vietii, ca adulti”, explică Lygia Alexandrescu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Un alt mit pe care cei atenti la silueta il respecta cu sfintenie, este sa fuga de carbohidrati. Nimic mai gresit.

„Energia sa ne intelegem, nu vine nici din proteine, nici din grasimi, vine din glcide, adica carbnohidrati! Adica ficatul si muschii nostri sunt rezervorul de energie, atunci cand nu mai avem putere si energie, organimsul trece pe pilot automat, consumand glucidele din ficat, sub forma de glicogen hepatic si glicogen muscular”, spune Lygia Alexandrescu.

Miturile dietelor- specialiștii ne spun cum să scăpăm de celulită

In ceea ce priveste celulita, grija doamenlor si domnisoarelor, aceasta este o problema care poate fi imbunatatita cu dieta.

„Vitamina C, alimentele cu vitamina C ajuta in procesele antioxidante reusesc sa mai mobilizeze aceste depozite de grasime. Tot ce este verde, tot ce are clorofila si tot ce are fibre ajuta in ameliorarea aspectului pielii dar nu prin perspectiva dizolvarii locale, sub nicio forma, ci print-un bine systemic al sistemului digestive”, spune specialistul în nutriție.

O dieta trebuie sa fie echilibrata si sa cuprinda cate putin din toate. Niciun aliment nu ar trebui exclus, atata timp cat este consumat cu masura.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si