Vasile era un băiat vesel, sociabil, prietenos și întotdeauna cu zâmbetul pe buze- gata să-i ajute pe cei din jur, spun cunoscuții. Iubea sportul, dar cel mai mult îi plăcea fotbalul. Și-a urmat pasiunea și a jucat la o echipă de juniori din județ.

Pe rețelele de socializare, tânărul își arată corpul lucrat la sală, dar este singur în aproape toate pozele, iar unele au descrieri de genul ”Ce suflet obosit ai, copile...”

Singur se pare că a fost și în viață, pentru că altfel este greu de explicat cum mai bine de trei săptămâni nimeni nu i-a remarcat dispariția până nu s-a aflat de moartea lui, deși în curând urma să participe la o întâlnire cu foștii colegi de liceu.

A fost dat de mic în plasament unei familii din Buzău, unde a stat până la 14 ani, când a intrat la liceul Agricol din oraș. Atunci, a fost mutat într-o locuință de tip familial, unde a putut să stea doar până când a împlinit 18 ani, așa cum spune legea.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Magie prin oameni: o casă pentru fiecare familie greu încercată de lupta cu o boală necruțătoare

A încercat să-și ia viața în propriile mâini- s-a apucat să-și caute serviciu și s-a mutat în locuința unui prieten, dar cazarea a fost doar temporară.

Ajuns din nou pe străzi, al nimănui, apăsat de probleme și fără să aibă cui să i se plângă, Vasile s-a stins neștiut de nimeni, acum două zile, iar anchetatorii cred că s-a sinucis.

Dispariția prematură și șocantă a tânărului arată grave lipsuri ale sistemului de asistență oferit de stat copiilor- nimeni n-a observat sau n-a vrut să observe că băiatul avea probleme.

Preotul care-i era duhovnic l-a cunoscut pe băiat încă de când era copil de altar și nu crede că s-ar fi sinucis.

Și, dacă pentru Vasile Burtea este prea târziu ca sistemul să mai facă ceva, poate alți copii instituționalizați, printre care și fratele lui, vor avea parte de ajutorul de care au cu adevărat nevoie.

Citeste si: Simona Secrier, văduva lui Mihai Constantinescu, dezvăluiri cutremurătoare, cu lacrimi în ochi! Ce a făcut lângă patul artistului timp de 6 luni


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si