"Încercam mereu să găsim metode care să țină zgomotul orașului departe de apartamentele noastre. Însă în ultima perioadă se caută tot mai multe variante pentru a izola și zgomotul din interior. În locuințele moderne apar frecvent elemente fonoabsorbante, care anihilează orice formă de zgomot. Cum arată acestea și cum pot fi încadrate în decorul unei case, vedeți în minutele următoare", a transmis Cristina Dorobanțu.

Mobilă și decorațiuni pentru izolare fonoabsorbantă

Zgomotele puternice venite din stradă sau de la vecinii gălăgioși ne pot face viața un coșmar. Însă tehnologiile de ultimă generație vin cu variante potrivite pentru orice fel de pretenții, care îmbină designul cu partea funcțională, astfel încât să ajungem la o locuință fonoabsorbantă.

"Apelăm la soluții și materiale care ne ajută în sensul acesta, dar acum vrem să le integrăm foarte ușor și în rezindențial", a declarat Beatrice Tudose, arhitect.

Designul acustic presupune un mixt din două tipuri de elemente: cele care mențin zgomotul din interior între cei 4 pereți ai casei și cele care izolează zgomotul exterior și nu îi permite să polueze fonic locuința. În funcție de necesități, se poate apela la oricare dintre variante. Spre exemplu, într-o locuință în care există un copil mic, iar zgomotele sunt ceva mai mari, se pot monta panouri acustice care să mențină liniștea pentru vecini.



"Aici pot să vă arăt o instalație a materialelor de acest fel, avem și o diversitate coloristică și, de altfel, și textură, se pot aplica pe diferite zone, totul ține de imaginația noastră. Nu vin standard, ne jucăm volumetric și putem să placăm un perete complet sau poate ne dorim să obținem un efect printr-un tablou și atunci putem crea o anumită dimenisune cu acel material", a declarat Beatrice Tudose, arhitect.


O variantă la fel de utilă este reprezentată și de piesele de mobilier, adaptate unei case în care predomină zgomotul.

"Vorbim de această masă care are suportul dintr-un material fonoabsorbant, o putem gândi pe o altă dimensiune, o altă configurație și chiar și formă pentru a obține un efect particular în fiecare spațiu. Dacă nu vrem să deranjăm membrii familiei și avem o conferință sau să lucrăm pe laptop, poate fi o soluție foarte bună și cu o formă dinamică de design", a declarat Beatrice Tudose, arhitect.

Soluțiile fonoabsorbante nu se limitează la accesorii sau piese de mobilier. Există și variante mai complexe, care acționează în dublu sens: izolează zgomotele din exterior și nu permit extinderea celor din interior. Cele mai bune soluții de acest fel sunt tavanele, plafoanele sau pereții cu panouri tridimensionale, care au atât rol estetic, cât mai ales funcțional.

"Se bazează pe forme fluide și vorbim de o piesă de artă cu care putem să creăm pereți decorativi, volumetrici, care să creeze identitate și unicitate totodată. Dacă ne uităm la plafon, vedem că avem și această soluție, montată și aici. Panouri care se pot monta în rezidențial și putem obține o foarte frumoasă serotomie. Putem să ne jucăm cu iluminatul, crea un plafon minunat și totodată fonoabsorbant", a declarat Beatrice Tudose, arhitect.

Astfel de variante sunt o alternativă funcțională a binecunoscutelor riflaje, care își păstrează doar rolul estetic. Iar dacă aveți deja casa amenajată și nu doriți să o transformați în șantier ca să faceți modificările necesare, aflați că există și accesorii fonoabsorbante, precum corpurile de iluminat.

Citește și: VIDEO- Achiziția de apartamente și creditul la bancă. Cum procedăm? Sfatul agetului imobiliar

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: