Un apel la 112 anunta ieri prezenta unui urs in zona Livada Postei, din centrul Brasovului. Initial, un echipaj de jandarmi a fost trimis in zona pentru a alunga ursul. Dar la fata locului au realizat ca animalul salbatic s-a adapostit in curtea unei case plina de vegetatie.

Un barbat s-a speriat de urs mai ales ca el chiar a dat nas in nas cu animalul salbatic. 



„Era ursul in gradina si astazi cand am venit cu vecina ursul era in gradina, ne-am uitat la el, s-a uitat la noi. Mi se pare o stare de pericol pentru ca s-a facut prea multa zarva si ursul va fi mult mai speriat decat ar fi normal”, a spus barbatul.

Citeste si: VIDEO| Pui de urs, salvat dintr-un canal. Soluția ingenioasă găsită de jandarmi

O ursoaică și puii săi au ajuns în centru Brașovului

Jandarmii, politistii si vanatorii au incercat sa goneasca salbaticiunea, in timp ce oamenii erau tinuti la distanta de zona in care se afla ursul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

CRISTIAN PALIȘTAN- INSPECTOR SEF IJJ BRASOV: S-au luat masuri pentru limitarea accesului pietonal in aceasta zona si de izolare a zonei in care ne aflam. Avem pe lucratorii de la ICAS care sunt pregatiti in situatia in care va fi nevoie sa tranchilizeze animalul.

Dupa ce au verificat perimetrul, vanatorii si-au dat seama ca de fapt urmaresc o ursoaica cu doi pui. 

MARIAN RASALIU- PREFECTUL JUDETULUI BRASOV: Ne intereseaza siguranta oamenilor.

In cazul de fata, am luat toate masurile, prin fortele Ministerului de interne. Sa protejam populatia de urs, respectiv de animalele salbatice. Sper sa nu fie nevoie sa intervenim in forta.

Citeste si: VIDEO| Ursii au inceput sa faca ravagii in localitatile de munte! Devasteaza masini si ameninta viata locuitorilor!

In jurul orei 23.00, puii de urs au luat-o la fuga pe strazile din Brasov. Desi jandarmii au plecat in urmarirea lor, nu i-au mai gasit. La scurt timp si ursoaica a fugit.

Autoritatile se tem ca nu cumva animalul sa se intoarca in oras pentru a-si cauta puii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si