Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Modul în care sunt eliberate autorizațiile de construire în Capitală rămâne un mister

Nu mai este o noutate că în Capitală oricine construiește cum vrea și unde vrea. Rămâne un mister modul în care sunt eliberate autorizațiile de construire și cât de sigure sunt imobilele în cazul unui seism. În București au răsărit în ultimii ani mai multe blocuri extrem de înguste și foarte înalte. Un adevărat pericol, atrag atenția arhitecții. Între timp autoritățile aruncă vina de la una la alta.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Observați ceva ciudat la acest bloc? Din acest unghi probabil că nu."

Haideți să îl privim din față. Chiar și o persoană nespecializată poate observa că ceva nu e în regulă.

Blocuri tot mai subțiri

"Doar vizual când te uiți la el îți arată că nu e atât de sigur."

"Oribil! eu sunt născut în București și am văzut multle trăznai, în zona asta vin frecvent și e oribil oribil!"

Citește și: Bucovina, inclusă într-un circuit turistic de lux, cu avioane private

Blocul, situat în sectorul 5 al Capitalei are 6 etaje și mansardă.

O lungime de aproximativ 40 de metri și o lățime care, în spatele clădirii, este de 6 metri. Dar, care din fața blocului pare că se micșorează. 

"Problema e alta: cine a dat autorizație? cine a fost proiectantul?"

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: O tânără a fost găsită fără viață în propria casă. Ce a postat asistenta medicală pe contul ei de Facebook, chiar înainte să moară: „Doar supraviețuiesc”

Sunt întrebari la care poate răspunde primăria sectorului 5. Am cerut un punct de vedere, dar până la ora transmiterii acestei știri, nu am primit o reacție.

Ce spune primarul Capitalei

Nu este singurul bloc construit pe modelul "napolitană" din București. În sectorul 2, printre străduțele cu case vechi, găsim o altă clădire, înaltă și subțire.

Blocul a fost construit în 2008.

Are șapte etaje, o lungime de 40 de metri și lățime de aproximativ 8 metri. În interior sunt garsoniere și apartamente de trei camere. Toate închiriate în regim hotelier.

Citește și: Tânăr arestat după ce a trimis prin curier, în România, 37 de kilograme de cannabis

Cât de sigure sunt astfel de imobile in cazul unui cutremur și cine permite haosul imobiliar- rămân niște necunoscute. Primarul general spune că în fruntea vinovaților se află inspectoratul de stat în construcții, care nu verifica ce apare pe hărtie și ce se consturiește în realitate.

Nicușor Dan, primarul general: "Inspectoratul de stat în cosntrucții e responsabil cu siguranța clădirilor și eu nu am încredere în această instituție."

Citește și: Un tânăr în vârstă de 29 de ani a murit în condiții suspecte la Iași. Bărbatul a fost internat la Spitalul Socola

Am solicitat o reacție cu privire la cele două clădiri de la inspectoratul de stat în construcții. Deocamdata aceasta nu a venit.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI