Delegații ucraineni și ruși au trebuit să fie separați după o încăierare în timpul unei reuniuni a țărilor de la Marea Neagră în capitala turcă Ankara, potrivit NBC News.

Scandalul a pornit după ce un oficial rus i-a smuls steagul unui deputat ucrainean

Oleksandr Marikovski, un deputat ucrainean, a aplicat mai multe lovituri la cap unui oficial rus după ce steagul ucrainean i-a fost smuls din mâini în timpul unui summit desfășurat joi în clădirea parlamentului turc.

O înregistrare video postată pe pagina de Facebook a lui Marikovski îl arată pe acesta fluturând steagul în spatele delegatului rus Ola Timofeeva în timp ce aceasta înregistra un video cu telefonul. Un bărbat se apropie, apucă steagul și este urmărit de Marikovski.

În timpul unei scurte altercații pe holul parlamentului, Marikovski apucă înapoi steagul, împingându-l pe bărbat în față. Alții îi separă pe bărbați și îi imploră "vă rog, fără bătaie". Marikovski le răspunde: "Este steagul nostru. Vom lupta pentru acest steag".

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: Tentativă eșuată de asasinare a lui Vladimir Putin, cu o dronă UJ-22

”Jos labele de pe steagul nostru”

Într-o legendă la videoclipul său de pe Facebook, Marikovski a scris: "Jos labele de pe steagul nostru, jos labele de pe Ucraina, jeguri rusești!". Izbucnirea a avut loc la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre, o grupare de 13 țări. A avut loc cu o zi înainte ca oficialii din Rusia, Ucraina și Turcia să se întâlnească la Istanbul pentru a discuta prelungirea acordului pentru exportul de cereale și îngrășăminte prin porturile de la Marea Neagră, care urmează să expire la 18 mai.

Acordul, care a fost convenit pentru prima dată în iulie anul trecut, a permis navelor de marfă să transporte milioane de tone de alimente pentru export în condiții de siguranță prin Marea Neagră, în ciuda războiului din Ucraina.

Summitul de joi a fost perturbat mai devreme, când delegații ucraineni au întrerupt un discurs ținut în fața adunării de Timofeeva, fluturând steagul galben și albastru al Ucrainei lângă ea în timp ce vorbea. Mustafa Sentop, președintele parlamentului turc, a condamnat "acțiunile provocatoare și ofensatoare din punct de vedere fizic ale unor membri ai delegației parlamentare ucrainene" într-o postare pe Twitter.

El a adăugat: "Condamn acest comportament care perturbă mediul de pace pe care Turcia încearcă să îl realizeze".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si