Imagini incredibile cu vârful Fluchthorn prăbușindu-se într-o alunecare masivă de stânci au fost surprinse de Patrick Schöpfer, membru al Salvamontului Galtür, care se afla întâmplător în zonă.

Citește și: Mama copiilor salvați din junglă a mai trăit 4 zile după prăbușirea avionului și le-a spus celor mici să o lase și să se salveze

Elicoptere alpine au fost trimise imediat pentru a evalua situația și se pare că, din fericire, nimeni nu a fost rănit în alunecarea de teren.

Potrivit presei austriece, jumătate din vârf, împreună cu crucea din vârful masivului Fluchthorn, s-au făcut una cu pământul.

Vârful Fluchthorn, mai scurt cu 100 de metri!

Vârful Fluchthorn a atins o altitudine de 3.398 m până la alunecarea de teren de duminică.

Aproximativ 100 m de altitudine se estimează că ar fi fost șterși din manualele de geografie într-o clipă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Satul din Banat devenit atracție turistică

Fluchthorn este situat în Tirol, Austria, aproape de granița cu Elveția, într-o zonă cunoscută sub numele de Alpii Silvretta, la aproximativ 14 km. 

Citește și: VIDEO- Inundații severe în Italia după luni de secetă. Cel puțin două persoane au decedat

Patrick Schöpfer consideră că topirea zăpezii recentă, exacerbată de schimbările climatice din ultimii ani, a provocat prăbușirea vârfului.

Un salvamontist a surprins la scrurt timp după ruperea vârfului din Tirol și viitura cu bolovani care s-a format în aceeași zonă, aproape de granița cu Elveția.

Citește și: VIDEO- Cod roșu de inundații pe cinci râuri din țară

Fluchthorn este al doilea cel mai înalt vârf din Alpii Silvretta.

Și România se confruntă în aceste zile cu un pericol de inundații masive. Autoritățile au instituit Codul Roșu de inundații până pe 13 iunie, ora 24:00, pe râuri din județele Dolj, Mehedinți, Caraș Severin, Gorj și Vâlcea. 

Citește și: VIDEO| Fenomenele extreme fac prăpăd în România! Noua avertizare a meteorologilor| HARTĂ


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si