Misiunea lui Osiris a captivat pământenii timp de 7 ani. Plecată în 2016 în lunga călătorie către asteroidul Bennu, Osiris a ajuns la destinaţie în 2018.

Timp de doi ani, a zburat pe lângă şi în jurul asteroidului, după care a colectat mostrele extraterestre, spre bucuria sutelor de oameni care au contribuit la zborul capsulei.

Misiunea Osiris, minunea din Spațiu

Câteva luni mai târziu, Osiris şi-a început drumul spre casă, unde era aşteptat cu preţioasa încărcătură.

Şi acestea au ajuns ieri.

Eşantioanele îi vor ajuta pe oamenii de ştiinţă să afle lucruri noi despre apariţia vieţii pe Pământ. Dar, în acelaşi timp, există şi o îngrijorare legată de traiectoria asteroidului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Cele două "mumii de extratereștri" au fost analizate în laborator. Ce sunt, de fapt?

Există o şansă la 2.700 ca acesta să lovească planeta noastră, ceea ce ar putea fi catastrofal. Impactul, care s-ar putea produce în anul 2182, ar fi de magnitudinea a 24 de bombe atomice.

Cercetătorii speră, însă, ca, până atunci, să găsească o modalitate de a modifica traseul corpurilor cereşti care ne pot ameninţa existenţa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si