„Negustorii care vând pe internet sau la colț de stradă haine, încălțăminte și parfumuri contrafăcute, au intrat în vizorul polițiștilor. Ultimele descinderi au băgat după gratii doi bărbați, tată și fiu, care ar fi făcut zeci de mii de mii de euro la negru de pe urma vânzării unor astfel de falsuri. Și ca ei sunt mulți. Unii nici nu se mai feresc să se ascundă”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Negustorii cu haine fake, din ce în ce mai mulți

Ca ciupercile după ploaie au apărut negustorii ce vând fake-uri. Și-au transformat apartamentele în piețe de desfacere clandestine, iar de acolo se laudă în fața lumii întregi cu așa zisa marfă de calitate. Și fac sesiuni live pe rețelele de socializare ca să aibă spor la vânzări.
Banii încasați de pe urma falsurilor sunt, evident, la negru. Fiscul nu vede niciun șfanț de pe urma unor astfel de afaceri care au înflorit în ultima vreme.

Citește și: Luna cadourilor, luna cumpărăturilor la prețuri reduse în 2023? Top cadouri căutate în luna decembrie și pentru Crăciun 2023

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Însă nici această vânzătoare, nici ceilalți nu au luat în calcul că printre miile de urmăritori se pot strecura și polițiști.
De altfel, au făcut primele descinderi, iar un tată și un fiu din Capitală au ajuns după gratii. Acasă, în Sectorul 5, încropiseră un showroom de prezentare. Anchetatorii au găsit o grămadă de haine și încălțămite cu însemnele unor vestite case de modă, cum ar fi Moncler, Givenchy, Balenciaga, Gucci sau Dolce&Gabanna.


E doar începutul, avertizează polițiștii. Oricum, internetul s-a umplut de anunțuri cu astfel de falsuri. Unii le cumpără cu bunăștiință, căci prețurile sunt cu mult mai mici decât dacă ar da banii pe branduri. Alții sunt înșelați și ajung să plătească câteva sute de lei pentru un fake.
În ultimii ani, industria produselor contrafăcute a înflorit la propriu. Iar banii obținuți din vânzarea lor sunt în mare parte bani murdari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si