Poate cea mai grava dintre acestea este faptul ca asistenta a uitat stativul pentru perfuzii in salonul plin cu pacienti.

Barbatul de 38 de ani, despre care rudele spun ca era mai inofensiv decat un copil, a ucis 5 oameni si a ranit alti 8, intr-un atac nebun izbucnit la spitalul de psihiatrie.

Individul fusese internat saptamana trecuta, dupa o betie crunta, urmata de o stare de rau.

Doua zile n-ar fi dat semne de agitatie. Era, insa, bolnav si de epilepsie, spun apropiatii.

Medicii, in schimb, n-au stiut despre aceasta boala si i-au aplicat doar un tratament pentru dezalcoolizare.

Pacientul a provocat masacrul in noaptea de sambata spre duminica. Era in salon cu alte 6 persoane, cand- in miez de noapte- cadrele medicale au adus in acelasi pat un alt barbat alcoolic, extrem de galagios. Acela a fost momentul cand tanarul parca si-a pierdut mintile.

A luat stativul de perfuzii, uitat de medici in salon, si i-a atacat pe ceilalti pacienti. In mod inexplicabil, asistentele de garda n-au auzit nimic, decat atunci cand a fost prea tarziu.

Trei dintre cei 13 pacienti pacienti atacati au murit pe loc, in spitalul groazei. Al patrulea a decedat ieri, iar a 5-a victima a pierit la Spitalul Floreasca din Capitala, luni dimineata.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ceilalti 8 pacienti sunt sub supraveghere la spitalele Bagdasar Arseni, Universitar si Floreasca.

Citeste si: Poliţiştii care l-au prins pe criminalul de la Săpoca: ”Când am ajuns, portarul era fugărit de pacient cu o bară metalică”

Specialistii vorbesc despre acest macel ca fiind rezultatul unui sevraj intens.

KEREN ROSNEN, psiholog: O persoana care intra in sevraj, este usor iritabila, este foarte agitata, este foarte nervoasa si are un comportament agresiv, inexplicabil. In perioada de sevraj, pot sa apara halucinatii, pot sa apara episoade psihotice, pe care noi nu avem cum sa le explicam pentru ca au fost doar in capul pacientului.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, venit de urgenta intr-un control la spitalul de psihiatrie Sapoca a descoperit un lung sir de nereguli care au dus la tragedia sangeroasa.

SORINA PINTEA: Este vorba despre o proasta organizare privind personalului, privind structura unitatii medicale.

In noaptea macelului, in pavilionul de psihiatrie erau internati 104 pacienti, iar pe tura erau 1 medic de garda, 7 asistente, 3 infirmiere si 2 muncitori pentru supraveghere.

Citeste si: Informații de ultimă oră despre victimele atacului de la Săpoca

Prea putini angajati, spune Sorina Pintea, care sustine ca lipsurile provin din nepasarea managerilor, nicidecum din lipsa de fonduri.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Pe langa controalele cerute de Ministerul Sanatatii, s-a autosesizat si Colegiul Medicilor din Buzau.

Reprezentantii institutiei sunt consternati numai la ideea ca doi pacienti alcoolici au fost pusi in acelasi pat.

Primele masuri in acest caz au fost deja luate: managerul spitalului Sapoca si-a inaintat demisia, fiind numit momentan un sef interimar.

In unitatea medicala pentru boli psihice au mai existat, in ultimii doi ani, agresiuni provocate de pacienti. Ministrul Sorina Pintea sustine, insa, ca nu s-au luat masuri pentru prevenirea unor astfel de incidente ce au ajuns sa fie mortale.

Citeste si: Procurorii au început urmărirea penală pentru omor calificat, în cazul atacului de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca! Suspectul nu a fost încă audiat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si