Apar informații noi în cazul tragediei care a lovit o familie de români din Germania. Părinții spun că fetița lor de aproape 2 ani ar fi fost consultată de 36 de medici într-o perioadă de 4 luni, însă niciun specialist nu a cerut o radiografie sau un RMN. Analizele de imagistică ar fi arătat că micuța a înghițit două bile magnetice de la un joc.

Acestea i-au fost fatale în cele din urmă. Vă avertizez, sunt informații cu un puternic impact emoțional, a transmis Simona Pătruleasa.

Tragedie care putea fi evitată ușor

Tragedia familiei de români a început în urmă cu 4 luni, în Germania. Acolo, fetița de aproape 2 ani s-a jucat cu mai multe bile magnetice. Ar fi înghițit două dintre ele, fără ca cei din jur să realizeze asta.

,,Jucăria nu a fost cumpărată de noi, jucăria a fost cumpărată de altcineva. Noi avem 3 copii mai mari și cel mai mare... El i-ar fi luat (n.r. magneții) de la jocul respectiv. Dar noi nu putem să dăm vina pe copil. E vina noastră că nu i-am aruncat'', a spus Maria, mama fetiței.

Au urmat 4 luni în care fetița prezenta simptome tot mai grave.

A mers la mai multe spitale din Germania, iar părinții spun că ar fi fost consultată de un număr record de medici. Însă toți au suspectat o gastrită și nu au solicitat sprijinul celor de la Imagistică, pentru analize mai detaliate.

Citește și: Destin tragic pentru o fetiță de doi ani. Medicii i-ar fi pus un diagnostic greșit, în repetate rânduri. Mama copilei: "Am cerut să i se facă investigaţii amănunţite şi nu au vrut"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

,,Simptomele erau identice cu gastrita intestinală încât ei (n.r. medicii din Germania) n-au luat în calcul că ar fi putut înghiți ceva. 36 de medici. Niciunul nu a spus că în acest caz s-ar fi gândit să facă un RMN.

Deci, din toți cei 36, niciunul nu a considerat că era necesar un RMN, să vadă ce este în interior? Da, da'', a spus Maria, mama fetiței.

Cele două bile ar fi putut fi identificate mult mai ușor.

Mihai Gafencu, medic Spitalul de copii Louis Turcanu- Explorarea stomacului se poate face foarte rapid, dacă substanța este radio-opacă, printr-o radiografie. Apoi RMN-ul nu iradiază ca și CT-ul.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Bilele magnetice erau colorate, iar vopseaua ar fi produs o reacție fatală în cele din urmă.

Mihai Gafencu, medic Spitalul de copii Louis Turcanu- Esențial, ca mesaj, pentru mine, să supraveghem copilul, să vedem mereu ce face. În primii ani de viață explorează, noi spunem cu gura.

Părinții ar trebui să citească toate instrucțiunile jucăriilor cumpărate pentru copii și să se asigure că acestea sunt potrivite vârstei lor, fără componente mici care pot fi înghițite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: