Imaginile filmate intr-o localitate din Alba surprind doua vartejuri inspaimantatoare de nori care unesc cerul si pamantul, asemenea unor tornade. Din fericire, vantul n-a fost atat de puternic si dupa ce a traversat cu viteza campurile, s-a indreptat spre Muntii Apuseni.
Cei care au observat fenomenul de la distanta nu s-au lasat speriati si au postat imaginile pe Facebook. La scurt timp, alte dovezi i-au infiorat pe cei mai tematori si i-au facut sa se intrebe daca am avut de-a face cu o inca un fenomen extrem.
Citeste si: VIDEO| Necazurile au căzut din cer
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
BOGDAN ANTONESCU, specialist în fenomene meteo extreme: E un fenomen convectiv, un nor cu dezvoltare pe verticala din care a plouat, probabil ca a fost si vant intens in zona respectiva, tornada nu.
Dincolo de explicatia stiintifica, temerea oamenilor care asista la astfel de rabufniri ale naturii e justificata: tornada din urma cu o luna si jumatate a sadit spaima printre cei care erau convinsi ca in tara noastra n-au cum sa aiba loc astfel de fenomene.
Citeste si: VIDEO| Vijelie ca o tornadă, la Pogoanele
Clima temperata continentala care era pana mai ieri caracteristica tarii noastre a devenit mai degraba una dominata de fenomene extreme, precum cea filmata in Bucegi acum doua zile:
BOGDAN ANTONESCU: Umezeala multa, instabilitate, forfecarea vantului pe verticala si cam astea sunt ingredientele pentru o tornada.
Chiar daca ne confruntam cu un val de caldura, nu scapam de vijelii: spre sfarsitul saptamanii, norii se risipesc in sudul tarii, insa de luni, ne asteapta iar averse, asemenea celor care au lasat
in urma pagube uriase.