Aceste scene au devenit tot mai dese în cartierele din Timișoara. Orașul este folosit ca punct de tranzit pentru sute de migranți, care ajung la noi pe mare sau ascunsi in TIRURI. Numai lângă această clădire părăsită din apropierea Gării de Nord se adăpostesc zeci de tineri. Cu toţii vor să ajungă în Occident, departe de război, foamete și moarte.

- De unde esti?

- E greu să ai o astfel de viaţă?

- Sunt probleme.

- Ai bani?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

- Da, 50 de lei.

- Suficienţi pentru cât timp?

- O săptămână, spun migranții.

În România, numărul refugiaților crește de la o zi la alta

Singuri într-o țară străină, migranţii sunt victime sigure pentru călăuzele care le iau banii și îi abandonează pe drum sau îi ascund în locuri care le pun viața în pericol. Acest tanar are 24 de ani si a intrat ilegal in Romania in urma cu un an.

A platit cateva mii de euro pentru a fugi din din Afganistan, iar acum cauta o solutie ca sa ajunga in vestul Europei

„Afganistan este o ţară periculoasă. Tot timpul este o luptă acolo, poţi muri. Nu poţi trăi, am nevoie de o viaţă bună.

Aici este o problemă cu refugiaţii, vor să stăm în camp dar nu putem. Trebuie să muncesc, aici nu e de muncă, nu e cazare bună, nu primim haine, nu primim nimic.

Am nevoie să plec din ţara asta”, spune un migrant. 

Primarul Timișoarei vrea să scadă numărul refugiaților

Mai mult de două treimi din numărul total al migranţilor sunt in Timişoara. Autoritatile se declara depasite de aceasta situatie.

„Trebuie sa stopam fenomenul sau sa-l micsoram la granita.
Pe de alta parte, trebuie sa crestem numarul locurilor in centrele pentru solicitanti de azil”, spune primarul Timișoarei.

În 2020, în România s-a înregistrat un număr record de solicitări de azil: peste 6.200, în condiţiile în care până anul trecut numărul azilanţilor din ţara noastră, veniţi în decursul mai multor ani, nu depăşea 4.500.  Din numărul total de cereri, doar 667 au fost însă aprobate de statul român.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si