"Urmează 10 zile de festivități regale pentru nunta anului. Se însoară cel mai mic fiu al sultanului din Brunei, considerat multa vreme cel mai bogat om din lume. La ceremoniile grandioase, desfășurate în stil islamic, sunt așteptați lideri politici internaționali și membri ai familiilor regale", a transmis Cristian Sabbagh.

Nuntă regală de 10 zile în Brunei

Considerat unul dintre cei mai râvniţi burlaci din Asia, prinţul Abdul Mateen, în vârstă de 32 de ani se căsătorește cu Yang Mulia Anisha Rosnah, o tânără de 29 de ani, nepoata unuia dintre consilierii sultanului.

Festivitățile grandioase țin 10 zile și au început prin tradiționala logodnă și ceremonia de binecuvântare. Aceasta s-a desfășurat în moscheea cu domuri aurii din capitala ţării, Bandar Seri Begawan.

Mirele și mireasa au purtat veșminte roșii cu aplicații aurii. Chipul miresei a fost acoperit de un voal roșu, iar pe cap a purtat o coroană cu 3 rânduri de ornamente și flori. Celebrarea a început cu ceremonia pulberii, în care membrii familiei pun mirilor în palme pudră colorată și ulei înmiresmat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Prinţul Abdul Mateen este mezinul sultanului și are puţine şanse de a urca vreodată pe tron. În schimb, are o educație britanică, două diplome în politici internaționale și științe politic, pregătire profesionistă militară și campion cu echipa țării sale la polo ecvestru. Din 2022, s-a implicat în diplomație și a devenit reprezentantul națiunilor de sud est în negocierile cu Uniunea Europeană. Aspectul său de june-prim şi numărul mare de admiratori pe reţelele de socializare au făcut din el cel mai mediatizat membru ai familiei regale.

Dincolo de calitățile profesionale, relațiile sale amoroase au rămas un mister pentru mass media. Până în toamna trecută când sultanul a anunțat căsătoria fiului său. Cea care a reușit să-l farmece face parte dintr-o familie nobiliară, bogata a țării. Bunicul ei a fondat prima companie aeriană din Brunei, iar tatăl ei este croat de origine.

Anisha a absolvit prestigioasa Universitate Bath din Anglia, cu diplomă în economie, în aceeași perioadă cu prințul. De când relația dintre ei a fost făcuta public, cei doi s-au afișat împreună peste tot.

Momentul culminant al nunții regale va fi duminică, atunci când este programată o ceremonie grandioasă în imensul palat regal cu 1.788 de camere. La petrecere sunt aşteptaţi să participe membri ai celor mai importante familii regale din lume şi importanți lideri politici.

Citește și: Fostul ei iubit a murit și i-a lăsat 700.000 de dolari prin testament, deși soția lui era însărcinată. Scandal monstru


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: