Rețeaua "Meteor" din Marea Britanie a primit peste 200 de rapoarte despre „mingea de foc” care a fost observată pe cerul nopții, în jurul orei locale 21:00.

Citeste si: Perseidele 2022: În ce noapte poţi vedea cele mai multe stele căzătoare?

Oficialii de la autoritatea astronomică au spus că vor „investiga rapoartele pentru a stabili exact ce a fost obiectul celest – meteor sau resturi spațiale”.

Potrivit Sky News, mesaje despre obiectul necunoscut au fost primite și din Irlanda de Nord. 

Val de mărturii și filmulețe pe rețelele sociale

Danny Nell, în vârstă de 21 de ani, a fost martor la căderea meteoritului când își plimba câinele în Johnstone, la vest de Paisley și Glasgow.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

El a spus: „Îmi plimbam câinele și am văzut deodată fulgerul pe cer, mi-am scos telefonul și l-am înregistrat".

Citeste si: Tinerii beneficiază de călătorii gratuite prin Europa, timp de 30 de zile

„M-am gândit că poate fi un foc de artificii la început, pentru că erau multe meciuri de fotbal scoțian, dar mi-am dat seama rapid că nu sunt artificii și mi-am luat telefonul să văd dacă pot să prind ceva”.

Un alt martor ocular, Steve Owens, astronom și comunicator științific la Centrul de Știință din Glasgow, a văzut meteoritul în timp ce acesta zbura deasupra Scoției.

Un spectacol de cel puțin 10 secunde

Steve Owens a declarat pentru BBC Radio Scotland Good Morning Scotland: „A fost incredibil. Stăteam în camera mea de zi exact la ora 10 noaptea trecută și am văzut pe fereastră, spre sud, această minge de foc strălucitoare. Era un meteor care străbate cerul. Mi-am putut da seama că e ceva special".

„Nu era perfect vizibil; am putut vedea că se fragmenta, se destrăma, erau mici bucăți care se desprindeau. Și, în mod normal, dacă vezi un meteor sau o stea căzătoare, sunt doar niște dâre mici de lumină, care durează o fracțiune de secundă. Acesta a străbătut cerul timp de cel puțin 10 secunde- probabil mai mult decât atât- și a călătorit dinspre sud până la vest, așa că a fost o priveliște destul de incredibilă.”

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Un cont spațial a postat pe Twitter la primele ore ale dimineții de joi: „Un meteorit mare a fost observat arzând peste Scoția și Irlanda de Nord”:


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si