Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. O ostatică Hamas de 21 de ani, trimisă direct în sala de operații după eliberarea din "tunelele morții"

O ostatică Hamas de 21 de ani a fost trimisă de medicii insraelieni direct în sala de operații după eliberarea din "tunelele morții", transmite presa de la Tel Aviv. O operațiune de schimb de prizonieri continuă duminică.

Sorin Negru,

Maya Regev, eliberată de Hamsa în condiții rele de sănătate

[Sursa foto: Times of Israel]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ostatica Maya Regev, de 21 de ani, a fost dusă direct la spital după ce a sosit înapoi în Israel, iar toți ceilalți ostatici au fost duși în centre medicale, conform Times of Israel.

Citește și: VIDEO. Alți ostatici Hamas sunt eliberați duminică. Ce urmează după acest moment de respiro în războiul din Gaza

Maya Regev a fost eliberată în grupul de 17 ostatici preluați sâmbătă de Crucea Roșie din mâinile Hamas. Ea a mers în cârje spre familia sa.

Maya Regev, eliberată în cârje de teroriștii Hamas

[Sursa foto: Times of Israel]

Directorul Centrului Medical Soroka, medicul Shlomi Kodesh, a declarat că un singur ostatic dintre cei eliberați de Hamas sâmbătă seară se află în stare moderată de sănătate.

Maya Regev va suferi o serie de intervenții chirurgicale, dar este de așteptat să se recupereze complet, a completat medicul-șef.

Maya a fost răpită de Hamas de la festivalul de muzică Supernova de lângă Re’im în timpul atacului din 7 octombrie.

Regev se afla acolo cu fratele ei Itay, de 18 ani, care a fost luat ostatic, dar nu a fost eliberat împreună cu ea.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Maya Regev, răpită de Hamas pe 7 octombrie de la festivalul de muzică

[Sursa foto: Times of Israel]

Ostaticii au fost eliberați la 3 noaptea

Centrul Medical Sheba din Ramat Gan spune că 12 din cei 13 ostatici eliberați ieri din Fâșia Gaza și-au petrecut noaptea la centrul medical și că niciunul dintre ei nu a necesitat îngrijiri medicale urgente.

„După o noapte foarte lungă de așteptări, în jurul orei 3:30, aici au fost transferați 12 ostatici și sunt bucuros să vă informez că, deși zilele de captivitate sunt evidente asupra lor, niciunul dintre ei nu are nevoie de intervenție urgentă și imediată”, spune șeful spitalului de copii prof. Itai Pessach.

„Vom continua să-i sprijinim fizic și psihic.” Al 13-lea ostatic eliberat de teroriștii Hamas sâmbătă seara, Maya Regev, este internat la Centrul Medical Soroka din Beersheba.

Regev a fost singurul ostatic eliberat adus la Soroka mai aproape pentru a fi supus unui tratament medical imediat. Aseară, spitalul a descris starea ei ca fiind moderată și a spus că viața ei nu este în pericol.

"Hamas a încălcat în mod grav acordul"

Comunitatea Kibbutz Be'eri, de unde provin 12 dintre cei 13 ostatici eliberați aseară, acuză Hamas că a încălcat termenii acordului atunci când a eliberat-o pe fetișa Hila Rotem de 13 ani fără mama ei, Raya.

„Hila se întoarce acasă fără mama ei, Raya, care rămâne în captivitate. Hamas a încălcat în mod grav acordul și a separat mama de fiica”, se spune în declarația de presă.

„Trei copii din două familii din kibbutz au fost smulși de la singurul părinte rămas”, se spune în declarația citată de Times of Israel.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

De asemenea, aseară au fost eliberați Noam Or, în vârstă de 17 ani, și sora lui, Alma, în vârstă de 13 ani.

Mama lor Yonat a fost ucisă de teroriști pe 7 octombrie, iar tatăl lor Dror rămâne ostatic în Gaza, împreună cu nepotul său, Liam, în vârstă de 18 ani.

Unul dintre termenii acordului cu grupul extremist Hamas, intermediat de Qatar și Egipt, a fost că niciun copil nu ar trebui să fie separat de mama lor atunci când este eliberat.

În ciuda acestui fapt, Hamas a amânat eliberarea ostaticilor aseară, susținând că, de fapt, Israelul a încălcat acordul.

Fiica, separată de mama ei

[Sursa foto: Twitter]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI