"O creatură ciudată a fost filmată într-un parc din Arad. Martorii au văzut o persoană costumată în pisică și care se comporta exact ca o felină. Culmea e că omul deghizat ar fi atacat chiar și un câine plimbat în lesă de stăpânii săi. La mijloc ar fi o modă legată de identificarea fizică și spirituală cu unele animale.

Psihologii au o explicație mai amplă despre fenomen", a transmis Cristian Sabbagh.

Omul care a speriat câinii

În imagini se vede o tânără îmbrăcată într-un costum de pisică și care se comportă ca o felină. Nu la un spectacol, ci într-un parc din Arad, printre copii și trecători.

"Am ieșit în parc cu câinele nostru, să-l plimbăm, eu eram atentă la el să nu mănânce lucruri de pe jos. Dintr-o dată, s-a blocat, m-am speriat, m-am uitat în față și în fața mea era un fel de creatură", a explicat un martor.

Citește și: Când vin pensiile mărite? Noul calendar, după publicarea normelor în Monitorul Oficial

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Până și animalele de companie au fost speriate de persoana costumată în felină.

"Se identifica drept pisică, avea coadă, avea mustață, avea mască de pisică și se comporta ca o pisică: mergea în 4 labe. Bineînțeles câinele meu s-a speriat, a început să latre iar ea, cumva a imitat pisicile, cum fac pisicile... A început să miaune le el, a început să-l zgârie...", a spus un martor.

Cei care se costumează în diverse animale pentru care spun că simt o conexiune specială sunt numiți therieni. Psihologii cred că totul pornește din copilărie.

"Din păcate, profesorii care primesc copiii costumați in pisica, câine, alte animale greșesc pentru că nu au set de reguli bine stabilite. Nu suntem la serbare", a declarat Ramona Pantea, expert psiholog.

Fenomenul este răspândit și în alte țări, iar clipurile postate pe rețelele de socializare vorbesc de un ciudat stil de viață. Mai mult: în Japonia, un bărbat a plătit sute de mii de euro pentru a se transforma în... câine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: